Ce sa faci cand ramai fara energie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce sa faci cand ramai fara energie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Ce sa faci cand ramai fara energie
Ce sa faci cand ramai fara energie - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - rain-2589223_1920

Ce faci cand ramai fara energie sau cel putin care sunt cauzele pentru care ramai fara energie? Anumite emotii negative precum supararea, teama, ingrijorarea, vinovatia si lipsa unor experiente placute iti pot suprasolicita glandele suprarenale, iar tu vei ramane fara energie.

Evident, nici factorii fizici cauzatori de stres nu pot fi trecuti cu vederea. Daca iti incarci lista cu sarcini si nu-ti ramane deloc timp pentru odihna in timpul zilei, iar asta se intampla zi de zi, este normal sa te simti fara energie. Iar o dieta necorespunzatoare nu va face decat sa inrautateasca lucrurile.

Mai sunt si alti factori fizici care taxeaza glandele suprarenale, precum bolile cronice, alergiile, durerile cronice, lipsa expunerii la soare, suprasolicitare fizica sau munca intr-un mediu toxic. Toti acesti factori te vor lasa fara energie.

Citeste si: 8 cauze surprinzatoare care te lasa fara energie

Ce inseamna o zi fara energie…

Cand stii ca glandele suprarenale sunt solicitate excesiv? Daca nu te poti odihni, daca te simti tot timpul obosit si, in acelasi timp, deprimat, iritat, fara pofta de viata, fara energie, nu-ti poti indeplini activitatile zilnice, este posibil ca toate acestea sa fie cauzate de suprasolicitarea glandelor suprarenale.

Iata cum ar putea arata o zi din viata ta, cand simti ca esti fara energie: Te trezesti obosit si tragi de tine sa te ridici din pat. Nu poti merge nicaieri fara sa bei o ceasca sau doua de cafea. Te bazezi snack-rile dulci si pe cafeina sa depasesti ziua de munca, in special la finalul diminetii si dupa amiaza. Noaptea desi te simti epuizat, nu poti adormi din pricina ingrijorarilor din timpul zilei. In plus, te intrebi unde a disparut interesul tau pentru sex.

Dezechilibrul dintre cortizol si DHEA te lasa fara energie

Daca paragraful de mai sus te reprezinta, s-ar putea ca glandele tale suprarenale sa nu functioneze intr-un mod optim. Si cand este vorba despre functionarea acestora, cheia este reprezentata de echilibrul dintre cortizol si DHEA (dehidroepiandrosteron). In cazul tau este posibil ca nivelul cortizolului sa fie mult prea ridicat in relatia cu DHEA. Cortizolul in cantitati potrivite iti ofera surplusul de energie intr-o situatie de lupta sau fuga si poate creste rezistenta corpului. Insa prea mult cortizol are efecte negative asupra corpului.

Nu rata nici: Ce trebuie sa faci pentru a NU ramane fara energie. Te vei simti ca la 20 de ani

DHEA are multe beneficii.

Iti poate imbunatati energia, vitalitatea, somnul, claritatea mentala, ajuta la recuperarea organismului dupa suferirea unei traume sau dupa expunerea indelungata la stres si poate ajuta corpul sa aiba oase sanatoase si muschi puternici. De asemenea, DHEA neutralizeaza efectele negative ale stresului. Insa, cu cat organismul tau este supus unor conditii stresante cu atat mai putin DHEA va produce. In plus, in cazul femeilor, odata cu inaintarea in varsta organismul lor va produce un nivel mai scazut de DHEA.

Daca simti ca esti pe zi ce trece tot mai obosit, indiferent de cat de mult petreci in pat este bine sa mergi la doctor. Si chiar daca unele dintre cauzele fizice si emotionale ale lipsei de enregir pot fi combatute spiritual este indicat sa urmezi si recomandarea unui specialist.

Se stie faptul ca unele dintre simptomele fizice nu dispar mereu ca urmare a unui tratament. Nu trebuie sa uiti totusi ca adevarata vindecare vine din analiza circumstantelor vinovate pentru lipsa ta de energie. Dieta si suplimentele, exercitiile si o rutina de somn sunt zonele din care sa pornesti. Adoptarea unor obiceiuri sanatoase in aceste zone iti pot oferi o fundatie sanatoasa care sa te ajute sa rezolvi problema lipsei de energie.

Te mai poate interesa si: Te simti fara vlaga? 5 alimente care iti dau energie

Imagine de Fer Galindo de la Pixabay

Data articol: 15/05/2021