Shop
Ultimele 100 de articole

Ce face o persoana mai fericita decat alta

13 noiembrie 2015, , Vizualizări:

Ce face o persoana mai fericita decat alta? In niciun caz banii. Si nici locul ori familia in care s-a nascut. Nici macar ceea ce se intampla cu ea in aceasta lume nesigura nu conteaza din acest punct de vedere. Psihologia pozitiva, adesea denumita si „stiinta fericirii”, sugereaza ca fericirea depinde, in mare parte, de obiceiuri care pot fi deprinse.

Creierul uman se schimba odata cu experientele pe care le traieste si oamenii devin buni in ceea ce repeta. Reteaua neuronala pe care o exersezi devine tot mai puternica si, in cele din urma, modelele si obiceiurile mentale reprezentate de acele retele neuronale se intaresc si efortul devine usor si automat.

Cea mai buna modalitate de schimbare a creierului nu provine din medicamentatie, ci din comportament – adica un anume comportamnet ori obicei mental.

 

 

Practica aceste obiceiuri ale fericirii

  1. Ancorarea in prezent

Concentrarea pe momentul prezent este cel mai important obicei al fericirii. Studiile au demonstrat ca practicile contemplative precum precum meditatia pot, la propriu, schimba creierul. Centrarea atentiei pe modelele comportamentale este o conditie obligatorie pentru a schimba modul de a face alegeri. Indiferent ca alegi yoga, meditatia sa scrii intr-un jurnal sau alte moduri de ancorare in prezent nu trebuie decat sa iti manifesti intentia si sa te tii de acest obicei.

 

 

  1. Recunostinta

O atitudine plina de gratitudine te ajuta sa gasesti bucuria zi de zi. Robert Emmons, un specialist in gratitudine, a demonstrat ca recunostinta este buna pentru corpul, mintea si relatiile unui om. In articolul sau, „De ce este buna recunostinta”, el scrie: „Jurnalul recunostinte ca si alte practici de recunostinta adesea par atat de simple si copilaresti; in studiile noastre vedem adesea persoane care tin doar trei saptamani un jurnal al recunostintei. Si cu toate aceste rezultatele sunt coplesitoare. Am analizat peste 1.000 de oameni cu varste intre 8 si 80 de ani si au descoperit ca oamenii care practica constant gratitudinea reporteaza o multime de beneficii”.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.