12 lectii de fericire - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

12 lectii de fericire

sfatulparintilor.ro-fericire

A fi fericit inseamna a fi sanatos. Multi cercetatori au ajuns la concluzia ca cele doua stari umane se conditioneaza reciproc.

 

Iata 12 lectii care, puse in practica, pot face diferenta intre o viata trista si una fericita:

 

 

1. Nu purta resentimente

Filozoful german Albert Schweitzer spunea ca fericirea inseamna o sanatate buna si o memorie proasta. Asta inseamna ca, daca la un moment dat cineva te-a ranit sau ti-a facut un rau, e mai bine sa ierti si sa uiti, decât sa lasi sentimentele negative sa te domine tot restul vietii. A purta pica inseamna a fi deprimat, anxios, stresat. Uitând ofensa, iti limpezesti mintea, ai mai multa energie si te poti bucura de ceea ce are viata bun sa-ti ofere.

 

2. Trateaza pe toata lumea cu amabilitate, demnitate si respect

Bunatatea si altruismul determina creierul sa produca serotonina – hormonul fericirii.

 

3. Priveste o situatie dificila ca pe o provocare

Daca, in loc sa te consideri invins, lupti pentru rezolvarea ei, poti s-o transformi intr-o noua sansa in viata.

 

 

4. Nu-ti face griji din orice, mai ales in legatura cu situatiile in care n-ai nicio putere sa intervii

De cele mai multe ori, acestea se rezolva si fara ajutorul tau. Traieste in prezent si nu te framânta in privinta viitorului. Vei fi mult mai fericit.

 

 

5. Vorbeste-i de bine pe ceilalti

Sa fii bun e mai bine decât sa fii rau, nu? Bârfa poate fi, pâna la un punct, amuzanta, dar te lasa intotdeauna cu un sentiment de jena si de vinovatie. A spune numai lucruri placute despre altii este o forma de gândire pozitiva, benefica pentru sanatatea ta.

 

 

6. Nu te compara cu altii

Fiecare om are propriul ritm al vietii si propriul destin. A te simti superior sau inferior altcuiva nu-ti va aduce niciodata pacea interioara de care ai nevoie ca sa fii multumit cu tine insuti. Concentreaza-te pe evolutia ta fara sa te raportezi la cei din jur.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 03/06/2014