10 lucruri si situatii surprinzatoare care iti dau o stare proasta - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 lucruri si situatii surprinzatoare care iti dau o stare proasta

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 10 lucruri si situatii surprinzatoare care iti dau o stare proasta
stare proasta - sfatulparintilor.ro -pixabay_com

In fiecare dimineata ai o stare proasta si nu stii de ce? Ai putea fi surprins de cauza. In vreme ce o multime de lucruri pot contribui la o stare proasta, poti face anumiti pasi care sa elimine cele mai des intalnite cauze.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Iata 10 lucruri si situatii surprinzatoare care iti dau o stare proasta.

 

 

1. Intoleranta la mancare

Intoleranta la mancare este responsabila pentru o multime de afectiuni, inclusiv ameteala si dureri abdominale, insa poate afecta si starea de spirit cauzand iritabilitate, slaba putere de concentrare, agresiune sau hiperactivitate. Daca experimentezi zilnic schimbari ale starii de spirit, pastreaza un jurnal al alimentelor pe care le consumi – ce mananci precum si orice schimbare a starii de spirit – pentru a descoperi daca exista vreo legatura.

 

 

2. Decorul din casa

Daca vrei sa te simti bine redecoreaza casa, astfel incat starea ta de spirit va cunoaste o imbunatatire.  In vreme ce restul ii poate face pe oameni iritabili si ostili, galbenul genereaza fericire, iar albastrul ajuta la relaxare, asa ca incearca sa-ti accesorizezi casa in culori care sa-ti imbunatateasca starea de spirit. Cerecetorii au sugerat ca anumite picturi, precum un peisaj minunat,  afecteaza in mod pozitiv starea de spirit si reduce stresul si anxietatea.

 

 

3. O promovare la birou

Multi oameni viseaza sa fie promovati, insa realitatea s-ar putea sa nu fie atat de roza precum iti imaginezi. Un studiu realizat de Universitatea Warwick a descoperit ca urcarea pe scara ierarhica nu genereaza imbunatatirea vietii la birou ci cauzeaza constrangeri mentale, iar 10% dintre persoane au suferit o degradare a starii de sanatate.

 

 

4. Obiceiurile inainte de somn

Daca te obicei adormi uitandu-te la televizor atunci nu te mira ca ai o dispozitie proasta a doua zi. Cercetatorii au stabilit ca lumina din timpul noptii suprima productia de melatonina; care are o influenta directa a starii de spirit. Melatonina este produsa numai in timpul noptii. Asa ca asigura-te ca niciun fel de lumina nu-ti intra in dormitor pentru a te putea bucura de un somn odihnitor.

 

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 14/07/2018