7 sfaturi despre sanatate pe care medicul nu are timp sa ti le ofere - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 sfaturi despre sanatate pe care medicul nu are timp sa ti le ofere

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Pentru tati » 7 sfaturi despre sanatate pe care medicul nu are timp sa ti le ofere
sfatulparintilor.ro - Sfaturi despre sanatate pe care medicul nu are timp sa ti le spuna

Sfaturile despre sanatate sunt binevenite mai ales daca medicul este cel care le ofera. Din pacate insa, doctorii sunt foarte ocupati, iar sfaturile despre sanatate pe care ei le dau sunt de cele mai multe ori lapidare. La fel de important este si ce se ascunde dincolo de cuvintele generale. Cand ofera sfaturi despre sanatate doctorii spun: fa sport, ai grija la dieta, nu mai fuma si redu consumul de alcool. Insa sunt mult mai multe informatii pe care doctorul, dintr-un motiv sau altul, nu ti le spune. Citeste cu atentie urmatoarele paragrafe intrucat sanatatea ta poate depinde de ele.

 

 

Sfaturi despre sanatate # 1: Adevaruri despre fumat

Este clar ca doctorul ti-a spus ca fumatul iti afecteaza grav sanatatea. Ce nu ti-a spus este ca prin renuntarea la tigari riscul de a suferi un atac de corp scade cu pana la 50% in numai un singur an. Iata inca un motiv puternic pentru a deveni nefumator.

 

 

Sfaturi despre sanatate # 2: Ce inseamna sa faci sport

Medicul te sfatuieste mereu sa faci miscare. Insa atunci cand este vorba sa ramai in forma, ar trebui sa faci exercitii cardio sau sa tragi de fiare? Verdictul depinde de preferintele si abilitatile fizice ale fiecarei persoane in parte, insa sunt cateva lucruri generale care se aplica oricarei optiuni. Orice are nevoie practicarea unor exercitii dinamice, de cel putin 3 ori pe saptamana, indiferent ca este vorba de jogging sau doar un mers mai rapid. Iar daca tragi de fiare ai grija sa nu folosesti greutati prea mari.

 

 

Sfaturi despre sanatate # 3: Riscul de a nu lua medicamentele pentru inima

Ambalajele de pastile sunt proiectate astfel incat sa se vada dozajul cu un scop precis. Daca renunti fie si pentru o zi la tratament sunt sanse mari sa apare probleme precum tensiune arteriala crescuta. Riscurile sunt foarte mari, mai ales in cazul persoanelor care sufera de boli coronariene. Daca cumva ai intrerupt tratamentul mai mult de doua zile vorbeste cu medicul specialist.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 04/08/2013