Shop
Ultimele 100 de articole

Vrei un loc de munca? Iata cuvintele pe care trebuie sa le scoti din CV

10 decembrie 2013, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - Cuvinte pe care trebuie sa le scoti din CV

Criza economica este departe de a se fi incheiat, iar un loc de munca decent este tot mai greu de gasit. Daca te afli in cautarea unui loc de munca orice sfat care sa te aduca mai aproape de obiectivul stabilit este bine venit. Cu siguranta ca ai citit si pus in aplicare multe sfaturi bune in ceea ce priveste scrierea unui CV. Probabil ca ti-ai parcurs cu atentie, chiar de mai multe ori CV-ul pentru a fi sigur ca vei putea sa-i impresionezi „vanatorii de capete”. De aceasta data nu vei primi sfaturi de ce ar trebui sa scrii intr-un CV, daca esti in cautarea unui loc de munca, ci ce n-ar trebui sa apara intr-unul. Este vorba despre anumite cuvinte care, desi la prima vedere te ajuta, de fapt te coboara in ochii unui posibil angajator. Elimina-le si astfel vei lua fata altor candidatii, iar CV-ul tau nu va arata precum cel al concurentilor tai. Fiecare cuvant din CV ar trebui sa-ti scoata in evidenta calitatile si talentele. Daca nu fac asta, inseamna ca locul lor nu e acolo. Pune mana pe un creion rosu si scoate-le din CV-ul tau pentru totdeauna.

 

 

Elimina obiective profesionale pentru a gasi mai usor un loc de munca

Foarte putine CV-uri nu incep cu “Obiective profesionale: sper ca pozitia X sa-mi permita sa-mi folosesc abilitatile si experienta intr-un mediu dinamic care promoveaza dezvoltarea”. Suna cam plictisitor nu-i asa? In plus, nici nu te ajuta prea mult. Gandeste-te ca partea de inceput a CV-ului trebuie sa atraga atentia directorului de resurse umane asupra ta. De aceea, foloseste partea aceasta pentru realizarile tale profesionale si nu pentru ceea ce speri sa obtii de la noul job.

 

 

 

Experienta nu te ajuta sa gasesti un loc de munca

Poti avea experienta in ceva dupa ce ai facut lucrul respectiv o singura data sau de nenumarate ori timp de 10 ani. Asa ca renunta la acest termen neclar. Daca vinzi masini si treci experienta in vanzari automobile, esti tot neclar. Mai bine spui: in perioada X am vandut atatea masini, ceea ce a dus la cresterea vanzarilor in magazin cu Y%. Acum, cel care iti citeste CV-ul stie exact pe ce se bazeaza experienta ta si ce rezultate clare ai obtinut.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.