Shop
Ultimele 100 de articole

Vrei sa faci bani? Iata cum poti profita si tu de o mare oportunitate a acestui moment

09 februarie 2015, , Vizualizări:
2015.02.08-Oportunitate

Se spune, si pe buna dreptate, ca aproape in permanenta exista anumite oportunitati profitabile de investitii.  Insa mult mai rar, poate o data la cativa ani, se intampla sa apara o oportunitate chiar importanta, care, in caz ca se confirma, poate produce rezultate deosebit de profitabile.  Oportunitatea acestei perioade se numeste Grecia.

Grecia a trecut prin vremuri grele in ultimii ani.  Pe fondul unor datorii imense, in perioada 2011-2012 (in timpul crizei zonei euro) ea s-a aflat foarte aproape de a intra in incapacitate de plata.  A fost salvata de FMI, Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana (BCE), insa costurile pentru poporul grec au fost foarte mari (cresteri de taxe, reduceri salariale, somaj etc.).

Masurile luate de austeritate bugetara si restructurarile facute au inceput, insa, sa dea rezultate, economia sa-si revina iar Grecia a terminat anul 2014 pe “plus”, inregistrand o crestere a PIB-ului pentru prima oara dupa 2007.

In acest context favorabil au intervenit alegerile parlamentare din luna ianuarie, care au fost castigate de partidul SYRIZA, ce isi propune abandonarea austeritatii si renegocierea datoriilor cu partenerii europeni.  Exista mari temeri ca esecul acestor negocieri ar putea duce Grecia in incapacitate de plata si chiar la iesirea ei din zona euro, cu consecinte extrem de negative.

Aceste etape prin care a trecut Grecia in ultimii ani se reflecta si in evolutia bursei de la Atena.  Indicele Greece 20 (reprezentat prin ETF-ul GREK) a atins in 2012 un minim de cca. 9 euro, dupa care a inceput sa creasca pana la maximul de aproape 25 euro atins in 2014, asa cum se poate vedea in graficul atasat.  Apoi s-a prabusit, ajungand la momentul redactarii acestui material la aproximativ 12 euro.

Ce s-ar putea intampla in continuare?

 

Afla raspunsul pe Ideisibani.ro.

 

In fiecare luni, miercuri si sambata Sfatulparintilor.ro iti ofera articole de la Ideisibani.ro. A fi prosper este dreptul tau din nastere, iar informatia potrivita te ajuta sa ajungi acolo unde meriti cu adevarat.

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.