Viitorul tau financiar: intre posibil colaps si solutii eficiente - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Viitorul tau financiar: intre posibil colaps si solutii eficiente

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Viitorul tau financiar: intre posibil colaps si solutii eficiente
viitorul tau financiar - sfatulparintilor.ro - pixabay_com- money-2724241_1920

Salutare, 

Cand vine vorba despre viitorul lor, majoritatea oamenilor au o mare problema. Pentru ca le este foarte usor sa se pregateasca pentru viitorul pe termen scurt (1 saptamana sau 1 luna) si foarte greu sa-si planifice viitorul pe termen lung (1 an sau 10 ani).

Problema este insa cu atat mai grava cand vorbim de viitorul nostru financiar, pe termen lung si foarte lung.  

Nu mai este o noutate faptul ca sistemul de pensii din Romania functioneaza din ce in ce mai prost.

Care este situatia la momentul actual?

Conform statisticilor Ministerului Muncii, Romania a raportat la finele anului 2019 un numar de aproximativ 7 milioane de angajati, in timp ce numarul pensionarilor se situeaza in jurul a 5 milioane.

Insa in aceste cifre este inclus si aparatul de stat cu toti functionarii sai, in acest fel cifra reala a angajatilor activi fiind, conform statisticilor, cca. 5,6 milioane. Adica foarte apropiata de numarul pensionarilor.

Iar un studiu al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) arata ca in mai putin de 3 decenii, in Romania, un om activ va sustine 2,5 pensionari.

Asadar, avand in vedere nivelul de emigrare din Romania, numarul in scadere al angajatilor activi, dar si numarul pensionarilor in continua crestere, sistemul este deja ineficient (consuma mai mult decat produce) si este posibil sa intre pana la urma in colaps.

Din asemenea calcule ne putem da seama ca pensia de stat nu mai poate reprezenta o baza solida din punct de vedere financiar pentru noi si pentru viitorul nostru.

Ce solutii exista pentru aceasta problema?

Sigur, una dintre cele mai confortabile metode de a-ti construi un viitor financiar mai bun este de a investi intr-un fond de pensii private, dupa cum specifica membrii APAPR.   

Insa odata cu nivelul de confort adus, prin faptul ca investitorul nu se implica activ deloc, aceasta solutie are si un dezavantaj major: eficienta.

Randamentul unor astfel de investitii este foarte mic, raportat la taxele platite si la rezultatele pe termen lung.

In plus, in acest fel vei ramane in continuare dependent: de un sistem pe care nu il stapanesti, de oameni pe care nu ii cunosti, de actiuni si rezultate pe care nu le controlezi. 

Este ca si cum ai schimba un stapan mai “rau” cu unul mai putin “rau”.

Dar tu tot in “cursa sobolanului” ai ramane…  

Care este cea mai buna varianta?  

Adevarul este ca ai putea invata sa te descurci mai bine de unul singur si sa nu mai fii dependent de altcineva.   

Ai putea invata sa-ti gestionezi si sa-ti optimizezi singur finantele personale.

Ai putea invata sa faci singur investitii eficiente si sa obtii randamente chiar mai bune, cu un efort destul de mic.

Ai putea invata sa iesi din “cursa sobolanului”, sa renunti la nevoia unui “stapan” si sa mergi pe propriile tale picioare.

Ai putea invata sa devii independent financiar!      

Da, acest lucru este posibil chiar si in Romania si sunt mii de oameni care merg deja pe drumul spre independenta financiara

Unii dintre ei au ajuns deja la destinatie… 🙂 

Stai putin si gandeste-te la viitorul tau, la viitorul celor dragi si la ceea ce specialistii prevad pentru Romania.

Apoi pune-ti urmatoarea intrebare: de care parte a baricadei vrei sa fii?

Vrei sa ajungi sa stapanesti situatia ta financiara si sa te bucuri de confort si liniste, poate chiar inainte de a atinge varsta pensionarii? 

Sau vrei sa intri in randul celor care se afla sub pragul saraciei si stau la mana guvernantilor si a politicienilor pentru a-si putea duce traiul? 

TU ALEGI!  

Daca alegi prima varianta, vreau sa te felicit pentru decizia ta si sa te asigur de toata sustinerea mea in drumul tau spre independenta financiara!

Impreuna cu prietenii mei Valentin Nedelcu, Luca Dezmir si Adrian Asoltanie, ne-am propus sa adunam toata experienta noastra la un loc si sa venim in sprijinul tau la modul cel mai practic si aplicat.   

Asa a luat nastere cursul „Independent Financiar – de la Idee la Rezultat„, primul curs din Romania care te ia de la zero si te duce pana la independenta financiara. 

Va fi un curs de 1 zi, online, si va avea loc pe data de 21 noiembrie 2020.   

Este gandit ca o calatorie completa „from zero to hero” si abordeaza toate zonele esentiale: 

mindset – pentru a intelege cum functioneaza independenta financiara, cum functionezi tu si cum sa actionezi in concordanta cu scopul tau;  

finante personale – pentru a invata cum sa faci mai multi bani si cum sa pastrezi pentru tine mai multi din banii pe care ii faci; 

principalele tipuri de investitii – pentru a invata cum sa inmultesti banii tai si cum sa-i transformi in surse de venit pasiv, care sa te sustina pe tot restul vietii.     

Insa acest curs iti aduce MULT mai mult: sustinerea noastra pe parcursul intregului tau drum spre independenta financiara, prin Programul de suport exclusiv, ce contine: 

  • Grup secret pe Facebook;
  • Webinarii gratuite, periodice;
  • Arhiva inregistrarilor cu acces lifetime;
  • Resurse educationale.

Sincer vorbind, este chiar un produs deosebit, conceput astfel incat sa produca rezultate concrete.  

Mai multe detalii gasesti aici!

În plus, acum poți beneficia de oferta specială early-booking, care îți aduce o reducere suplimentara de 25% fata de preturile afisate pe site.  

Trebuie doar să folosești codul de reducere „SFATULPARINTILOR” și discount-ul de 25% va fi aplicat automat.

INSCRIE-TE AICI.

Cu bine,

Dan Sulica

Cuvinte cheie:
Data articol: 09/11/2020