Shop
Ultimele 100 de articole

Speranţe pentru 2015: Cum se prăbuşeşte preţul petrolului la cele mai scăzute valori din ultimii 5 ani

28 decembrie 2014, , Vizualizări:
despre bani petrol

Ne-am săturat de creşteri de preţuri!  În ultimii 25 de ani, de la căderea comunismului, am avut parte numai de astfel de scumpiri, în ritmuri mai mult sau mai puţin galopante.  N-ar fi, oare, o idee bună să avem parte şi de o scădere a preţurilor…?

Preţul petrolului este unul dintre cei mai importanţi factori (alături de cursul valutar) care influenţează nivelul preţurilor din ţara noastră.  Începând cu costul carburanţilor, cele de la energia electrică, încălzire şi ajungând la preţurile produselor alimentare şi ale bunurilor de larg consum, este greu să ne imaginăm un domeniu care să nu fie afectat de preţul petrolului, direct sau indirect.

După ce a atins o valoare maximă de cca. 107 dolari (pentru un baril) în luna iunie 2014, preţul petrolului s-a redus practic la jumătate, ajungând la sfârşitul lui decembrie la aproape 55 dolari.

Înseamnă oare asta că şi alte preţuri au scăzut la jumătate?  Nici vorbă.  Nici măcar carburanţii, care deşi s-au redus semnificativ, chiar cu mai mult de 1 leu pe litru, în nici un caz nu au ajuns la jumătate.  Ar fi inutil să sperăm că într-o economie de piaţă “originală” ca a noastră, în care orice creşteri ale preţului petrolului apar instantaneu (şi de multe ori chiar amplificate) în costul carburanţilor, la fel s-ar întâmpla şi în cazul scăderilor…  Iar în ceea ce priveşte toate celelalte preţuri, până acum corelate de fiecare dată cu creşteri ale petrolului, încă nu vedem nici o tendinţă de scădere…

 

Citeste continuarea pe IDEISIBANI.RO 

 

In fiecare luni, miercuri si sambata Sfatulparintilor.ro iti ofera articole de la Ideisibani.ro. A fi prosper este dreptul tau din nastere, iar informatia potrivita te ajuta sa ajungi acolo unde meriti cu adevarat.

 

 

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.