Raman fara job! Ce am de facut? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Raman fara job! Ce am de facut?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Raman fara job! Ce am de facut?

Este foarte greu in ziua de azi sa gasesti un job in Romania, ca de altfel in aproape orice colt al lumii. Situatia economica globala nu ne ofera prea multe oportunitati si tocmai de aceea foarte multi dintre someri ajung sa depaseasca perioada in care li se ofera indemnizatia fara sa-si gaseasca un job.

Dincolo de teama de a ramane fara nici un fel de venit, mai intervine o problema: cu cat trece mai mult timp de cand ati fost disponibilizati, cu atat mai greu va va fi sa gasiti un nou contract. John M. McKee specialist in HR, a explicat pentru site-ul CBS moneywatch.com, motivele pentru care celor care stau pe tusa de multa vreme le este din ce in ce mai dificil sa-si mai gaseasca un loc de munca.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

 

1. Competitia acerba. Numarul persoanelor care raman fara serviciu este in continua crestere, iar cel al posturilor disponibile scade dramatic. Tocmai de aceea este greu sa prinzi ceva in domeniul in care activezi, indiferent de eforturile depuse. O solutie ar putea fi schimbarea specializarii sau chiar a resedintei.

 

2. Un corp in repaos, ramane in repaos. Extrapoland, o persoana fara serviciu, ramane fara serviciu pentru o lunga perioada de timp. Managerii de resurse umane considera ca o persoana care a iesit de pe piata de multa vreme, a pierdut contactul cu realitatea in domeniul in care activa. Nu irositi timpul aiurea! Daca vreti sa activati intr-o anumita ramura, cititi tot ce se poate despre ce se intampla. Veti fi astfel la curent cu evenimentele si nu veti fi niciodata suprins la un interviu.

 

3. Nu va luati „vacanta”. Desi este natural ca oamenii sa-si doreasca o scurta pauza platita inainte de a incepe sa-si caute serios un nou loc de munca, McKee ii sfatuieste pe proaspetii someri sa devina activi in cautarea unui job imediat ce au fost anuntati ca sunt pe lista neagra. Trebuie sa luati in calcul faptul ca gasirea unui loc de munca nu va fi chiar floare la ureche si ar putea dura mai mult decat ati prevazut, mai ales intr-un context economic precum cel actual. In plus, mai mult ca sigur si alte companii se confrunta cu aceleasi probleme si vor lua exact aceleasi masuri. Ceea ce inseamna ca pe piata vor fi „aruncati” concurenti de temut si poate mult mai activi decat voi.

Data articol: 12/09/2012