Modul incredibil in care sunt afectati barbatii de succes - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Modul incredibil in care sunt afectati barbatii de succes

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Modul incredibil in care sunt afectati barbatii de succes

Sunt nenumarate semnele care demostreaza ca societatea noastra se afla pe un drum gresit. Mult mai multe decat cele evidente pe care le vede toata lumea: o focusare excesiva pe bani si „succes”, masini rapide, femei superficiale si moravuri usoare. Promovarea sexului pe toate caile si mediile posibile a condus la exacerbarea intinctelor astfel ca tinerii fac sex aproape cu oricine si in orice conditii fara a ia in considerare eventualele repercusiuni ale sexului neprotejat, cum ar fi de exemplu o sarcina, ca sa nu mai vorbim de bolile cu transmitere sexuala. Mentalitatea care ii ghideaza pare sa fie una lacoma: Ce pot sa am? Cat? Si daca cineva nu imi ofera, voi gasi in alta parte.

 

Devenim mai egoisti si mai superficiali. Si probabil ca  in mare parte motivul este ca avem o imagine distorsionata asupra conceptului de „succes”. Probabil ca din aceeasi cauza unii barbati isi lasa familiile sau sunt nu se implica deloc in educarea copiilor – ei nu au o perceptie normala despre fericire si succes. Autorul Mike Quarles spune ca „majoritatea oamenilor priveste succesul ca pe ceva impersonal in loc sa il priveasca din perspectiva umana si a relatiilor inter umane. Relatiile si oamenii sunt o parte semnificativa a succesului. Succesul cu costul familiei si prietenilor nu este succes.”

Omul de rand isi masoara succesul dupa suma de bani pe care o are in portofel, dupa puterea si influenta sa sau dupa numarul de persoane carora le poate da ordine. Dar asta face  succesul sa para mai ieftin si mai superficial decat este in realitate. Autorul Dan Miller imparte viata noastra in sapte categorii, fiecare reprezinta o parte a unei persoane cu adevarat de succes. Segmentele sunt: financiar, spiritual, dezvoltare personala, sanatate fizica, famile, cariera si relatii sociale. Cariera si banii sunt numai doua parti ale unui puzzle mult mai mare ce reprezinta o persoana implinita. Se pare ca barbatii din zilele noastre uita ca familia si dezvoltarea spirituala sunt componente importante ale succesului.

 

 

Probabil ca toti barbatii si tatii ar trebui sa se straduiasca sa se intoarca la radacinile lor spirituale. Cand avem povara zilei de maine pe umeri ajungem sa credem ca dragostea este legata de partea financiara. De asemenea, adesea uitam ca familia este o parte imensa a succesului. O data cu intemeierea unei familii, prioritatile pentru un barbat ar trebui sa se schimbe. Banii si cariera poate nu trebuie sa mai fi pe primul loc. Multi ajung sa renunte la visele lor nerealiste din tinerete legate de evolutia lor in cariera si societate pentru a isi tine familia unita si fericita. Dan Miller vine in sprijinul acestei afirmatii si sustine ca succesul este : „ o descoperire progresiva a telurilor pe termen lung.” Implinirea financiara trebuie sa fie urmarita mereu de un barbat dar nu in detrimentul altor aspecte, mai ales familiei. Daca doresc o viata de succes barbatii trebuie sa il urmareasca pe toate planurile. (Sursa yourtango.com)

 

Foto: dreamstime.com

Data articol: 03/04/2013