Shop
Ultimele 100 de articole

Leacul pentru nevoia ta de siguranţă

17 februarie 2015, , Vizualizări:

Trăim cu toţii într-o lume plină de incertitudini, asta e clar.  Nu numai că noţiunea de “100% sigur” nu există, dar tot ceea ce ne înconjoară, natură, lucruri, oameni etc. se află într-o continuă schimbare, transformare, al cărei rezultat se află dincolo de limita cunoaşterii noastre.

Şi totuşi, cu toate că ştim asta foarte bine, noi căutăm în permanenţă certitudinea.  Indiferent de orizontul de timp implicat, fie că vorbim de o oră, sau de o zi, sau de un an, noi trebuie să ştim ce se va întâmpla şi cum va fi.  Pentru a ne putea pregăti şi a nu fi luaţi prin surprindere.  Pentru că a trăi în permanenţă cu ideea că orice se poate întâmpla în secunda şi în ziua următoare este foarte stresant.  De unde şi nevoia noastră de siguranţă…

Numai că acest lucru pe care îl căutăm cu atâta ardoare chiar nu este posibil, indiferent de cât de mult am încerca…  Ce am putea face, totuşi?

Răspunsul este simplu: am putea încerca să acţionăm în domeniile în care chiar putem face ceva.  De exemplu în ceea ce priveşte finanţele personale.  Dar ce legătură au banii cu tot ceea ce ni se întâmplă (sau din contră, nu ni se întâmplă)?

În viaţa de zi cu zi, banii reprezintă un mod în care am fost învăţaţi că putem interacţiona cu lumea înconjurătoare.  Atât de multe din lucrurile de care avem nevoie sau din problemele de care ne lovim zilnic se pot obţine, sau rezolva, cu o anumită sumă de bani, încât am putea fi tentaţi să credem că şi incertitudinile noastre ar dispărea dacă am avea suficient de mulţi bani.  Percepţie total greşită, dealtfel, căci cele mai importante aspecte ale vieţii chiar nu au nici o legătură cu ideea de bani.  Însă multe alte lucruri sunt într-adevăr legate de bani, motiv pentru care suntem în aşa mare pericol să generalizăm…

Citeste continuarea pe Ideisibani.ro.

In fiecare luni, miercuri si sambata Sfatulparintilor.ro iti ofera articole de la Ideisibani.ro. A fi prosper este dreptul tau din nastere, iar informatia potrivita te ajuta sa ajungi acolo unde meriti cu adevarat.

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.