Shop
Ultimele 100 de articole

4 strategii utile pentru a-i învăța pe copii despre bani

04 martie 2021, , Vizualizări:
copilul care fură

Mulți părinți nu știu care este vârsta corectă pentru a începe să-i învețe pe copii despre bani. 

Educația financiară poate părea un concept abstract, care îi depășește pe copii dacă sunt foarte mici, mai ales atunci când au de învățat atâtea alte lucruri mult mai practice.  

În plus, odată ce ajung la o anumită vârstă, orice încerci să le spui le intră pe o ureche și le iese pe alta. 

Există acea vârstă perfectă la care copiii sunt capabili să înțeleagă conceptele financiare și totodată sunt receptivi la ce au de spus membrii familiei?  

Sau trebuie doar să îi lași pe copii de capul lor și să aștepți să facă singuri aceleași greșeli financiare?

În realitate, este posibil să începi educația financiară pentru copii la o vârstă surprinzător de fragedă, iar aceștia sunt capabili să fie receptivi la ceea ce îi înveți pe termen nedefinit, atâta timp cât toată lumea care participă vede aceste lecții ca pe ceva distractiv.  

Iată 4 strategii utile pentru a-i învăța pe copii despre bani și despre finante personale:

 

1. Învață-i prin puterea exemplului

Părinții au puterea de a invoca autoritatea parentală când vine vorba de bani, însă chiar și copiii pot să își dea seama dacă ești credibil sau nu.  

Dacă le este clar că tu nu iei decizii corecte legate de banii proprii, cum poți să te aștepți să îi înveți pe ei să își gospodărească banii corect?  

În fond, transparența și sinceritatea sunt cele mai bune soluții: cheamă-i pe copii să privească atunci când îți plătești facturile, când faci alte plăţi bancare sau când direcționezi niște bani către investitiile tale. 

Asta funcţionează mai ales pentru copii mai mici, care încă au impresia că tot ce fac părinţii lor sunt lucruri foarte interesante.

 2. Oferă-le o alocație adecvată vârstei

Oricât de inteligenţi ar fi unii copii, până nu vor avea bani în mână și nu îi vor folosi pentru a cumpăra diverse lucruri, aceștia vor rămâne pentru ei o noțiune abstractă.  

De aceea este important să începi să le dai copiilor tăi o mică alocație, adecvată vârstei, imediat ce ești sigur că pot învăța această noțiune a banilor.  

Citeste continuarea pe IDEISIBANI.RO.

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.