Shop
Ultimele 100 de articole

Eşti prieten cu şeful tău pe Facebook? Vezi ce riscuri te pândesc

12 iunie 2012, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro- Eşti prieten cu şeful tău pe Facebook?

Aproape 40% dintre angajaţi sunt prieteni pe Facebook cu şefii lor, potrivit unui studiu al firmei Cisco. Din clipa în care au acceptat această relaţie online, trebuie să fie mult mai atenţi cu mesajele şi pozele pe care le postează, altfel riscă să fie daţi afară.

 

Potrivit studiului Cisco, 33% dintre angajaţi au fost mai precauţi şi s-au împrietenit doar cu colegii de serviciu, în timp ce alţi 30% sunt decişi să separe total viaţa profesională de cea personală. 42% dintre participanţii la sondaj au spus că urmăresc constant mesajele şefilor şi colegilor pe Twitter.

„Dacă şeful îţi cere prietenia pe Facebook, ar fi total nepoliticos să-l refuzi. Dar înainte să-i dai ok-ul, ar fi bine să ştergi toate informaţiile compromiţătoare”, spune consultantul Patrice-Anne Rutledge, citată de CareerBuilder.com. Nu este recomandat, însă, să-l inviţi tu în reţeaua ta de prieteni, deoarece creşte riscul unor relaţii tensionate.

În ultimii ani au apărut tot mai multe cazuri de angajaţi care sunt concediaţi pentru postările lor de pe Internet şi a crescut semnificativ numărul de procese între angajaţi şi angajatori care au legătură cu reţelele de socializare.

Riscurile de a intra în coliziune cu şefii sunt cu atât mai mari cu cât profilul tău conţine preferinţe politice, observaţii despre locul de muncă sau imagini cu escapadele din week-end.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.