Cum sa-ti pastrezi concentrarea la locul de munca - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa-ti pastrezi concentrarea la locul de munca

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Cum sa-ti pastrezi concentrarea la locul de munca
concentrarea la locul de munca

Se intampla sa-ti mai pierzi din concentrare la locul de munca. Motivele pot fi diverse: de la oboseala pana la ADHD, insa in ochii sefului tu nu-ti faci treaba si astfel ai putea ajunge pe lista celor care trebuie sa plece. Iar in aceste clipe concedierea este ultimul lucru pe care ti l-ai dori. Cine stie cat vei sta pe tusa, mai ales daca se afla cauza pentru care ai fost dat afara: lipsa de concentrare. Iata cateva dintre motivele care iti distrag atentia si ce ai putea face pentru a le evita.

Retelele de socializare te fac sa-ti pierzi concentrarea la locul de munca

Este usor sa stai conectat cu prietenii si deconectat de munca – de foarte multe ori cate o ora. Insa fiecare schimbare de status pe perete iti distrage atentia de la sarcinile tale de serviciu si iti este din ce in ce mai dificil sa-ti reiei sirul gandurilor.

Evita logarea pe siteurile de socializare cand esti la locul de munca. Sau intra, insa numai cand esti in pauza, cand postarile nu-ti vor intrerupe focusarea. Daca nu poti rezista tentatiei de a intra pe retele de socializare ia-ti laptopul si mergi intr-un loc unde nu ai accces la internet.

E-mailul te face sa-ti pierzi din concentrarea de la locul de munca

Este ceva in legatura cu mailul care te face sa reactionezi de fiecare data cand apare ceva in Inbox si sa vrei sa raspunzi rapid. Chiar daca multe dintre mesaje sunt legate de munca pot fi considerate mijloace care iti distrag atentia de la ceea ce faci acum. Fii sigur ca nu vei finaliza prea curand proiectul daca tu te opresti de sa raspuzi la fiecare mesaj sosit.

In loc sa-ti verific mailul constant mai bine stabileste o anume ora pentru a face asta. In restul timpului mai bine iti inchizi mailul. Asta iti permite sa lucrezi fara a mai fi intrerupt o perioada mai lunga de timp.

Citeste si: 5 lucruri pe care le faci zilnic si care iti distrug concentrarea

Mobilul te face sa-ti pierzi concentrarea la locul de munca

Probabil ca mai deranjant chiar decat sunetul care te anunta ca ai primit un nou mail este soneria mobilului. Si foarte putini dintre noi pot sa-l ignore. Iar raspunsul nu te costa doar timpul pe care il petreci vorbind, in plus iti pierzi si concentrarea necesara pentru rezolvarea sarcinii pe care o aveai de indeplinit.

Pentru asta exista ID caller-ul. Daca consideri ca nu este nimic urgent, lasa casuta vocala sa-si faca datoria. Iar daca esti implicat intr-un proiect important poate ar trebui sa iei in considerarea ounerea telefonului pe silent, pentru a nu fi tentat sa raspunzi. Stabileste o anumita ora pentru a asculta mesajele primite din momentul in care nu mai exista pericolul de a fi intrerupt.

Multitasking-ul te face sa-ti pierzi concentrarea la locul de munca

Probabil ca te consideri o persoana speciala care poate indepli mai multe sarcini in acelasi timp. Poate ar trebui sa-ti reconsideri pozitia. Specialistii in domeniu considera ca, de fiecare data cand iti muti atentia de la un lucru la altul, pierzi timp pretios. Concluzia sigur n-o sa-ti fie pe plac: insa cele 3 proiecte la care ai lucrat simultan ti-au luat mai mult timp decat daca ai fi incercat sa le abordezi unul dupa altul.

De fiecare data cand este posibil focuseaza-te pe un singur proiect, mai ales daca este foarte important sau din cale afara de solicitant. Pastreaza-ti abilitatile de multitasking pentru sarcini mai usoare sau care nu sunt urgente si n-o sa se supere nimeni daca intarzii putin pentru ca ai raspuns si la telefon in timp ce te ocupai de ele.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/07/2021