Cum sa faci bani: 9 obiceiuri financiare care te pot imbogati - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa faci bani: 9 obiceiuri financiare care te pot imbogati

cum sa faci bani - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - coins-1726618_1920

Cum sa faci bani: deschide un cont de investitii

Este adevarat ca, avand in vedere ce se intampla in economia mondiala, sa incepi sa investesti la bursa pare infricosator. Nu o sa iti sugeram ca ar trebui sa investesti in actiuni sau obligatiuni. Insa un lucru este bine stiut: cu cat incepi sa investesti mai devreme cu atat ai mai multe de castigat, atat din punct de vedere financiar cat si al  experientei pe piata de investitii.

Dealurile mai bune iti pot oferi un raspuns la cum sa fac bani

Cat platesti in acest moment pentru cardul de credit. Dar pentru mobil? Dar pentru cablu sau internet? Cu siguranta ca ai putea gasi oferte mai bune. Cerceteaza putin piata si foloseste informatia pe post de munitie. Suna-ti actualul provider de cablu, internet etc si intreaba-l daca iti poate oferi aceleasi preturi precum competitorii sai. S-ar putea ca raspunsul sa fie nu, insa nu te costa nimic sa intrebi. Daca vrei sa joci tare ameninta-i ca pleci de la ei. Amenintarea aceasta s-ar putea sa aiba efectul scontat insa pregateste-te chiar sa pleci daca nu cedeaza.

Creste-ti inteligenta financiara ca sa faci bani

Fa-ti un abonament la o biblioteca si imprumuta o singura carte de finante personale. Nu lua mai multe pentru ca sigur nu vei citi nici una dintre ele. Ia cartea acasa si incepe s-o citesti. Pe internet gasesti o multime de titluri bune. Dupa ce ai terminat de citit primul volum vei avea o idee despre subiectele care prezinta interes pentru tine. Intoarce-te la biblioteca si imprumuta o alta carte. Bibliotecile publice sunt o sursa fantastica pentru a invata cum sa economisesti bani.

Te mai poate interesa si: Idei de afaceri. Cum sa faci bani acasa. Sfaturi pentru parintii care vor sa inceapa o afacere

Seteaza-ti obiective financiare si ai sa intelegi cum sa faci bani

Obiectivele financiare sunt baza succesului, nu doar din punct de vedere financiar, dar si din celelalte aspecte ale vietii tale. Fara scopuri traiesti o viata in care reactiva, lasandu-te purtat de valurile vietii. Daca insa, iti setezi obiective atunci esti o persoana proactiva care lupta sa ajunga la destinatie. Atunci cand stii ce vrei sa obtii este mai usor sa vezi unde gresesti. Stii unde ar trebui sa te conduca drumul pe care ai apucat.

Nu conteaza daca starea finantelor tale personale, daca esti bogat sau sarac sau la mijloc, este nevoie de timp pentru a seta obiective financiare. Scrie-le in termeni pozitivi. Sa fie clare. Stabileste un termen limita pentru a le indeplini. Foloseste cuvinte de actiune. Scrie-le pe o bucata de hartie. In fiecare zi fa cate un mic pas pentru indeplinirea lor. (E mult mai usor sa le atingi daca te focusezi pe fiecare pas care duce la atingerea obiectivelor tale).

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/10/2023