Colegii de birou te scot din minti? 7 sfaturi sa fii calm la locul de munca - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Colegii de birou te scot din minti? 7 sfaturi sa fii calm la locul de munca

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Colegii de birou te scot din minti? 7 sfaturi sa fii calm la locul de munca
sfaturi sa fii calm la locul de munca - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - meeting-2284501_1920

“Imi place meseria mea, dar am niste colegi de birou care ma scot din minti!”. Aceasta fraza ti se potriveste si tie? Atunci acest articol este pentru tine. Nu poti schimba lumea in care traiesti ca sa-ti fie tie bine, insa cu siguranta poti sa te concentrezi pe ce iti place tie, astfel incat ce te inconjoara sa fie confortabil pentru tine.

Iata 7 sfaturi ca sa fii calm la locul de munca, iar colegii sa nu te mai scoata din minti.

1. Tu esti cel care permite situatia creata

Care este prima regula sa lucrezi cu o persoana dificila? Nu-i face rau, insa nici nu-i accepta toate prostiile. Sa-l “tolerezi” pe colegul X poate doar sa-ti accentueze frustrarile, asa ca vorbeste. Daca X intra in defensiva, pune accent pe “eu simt”: “X, daca faci Y lucru, eu ma simt…”. El nu poate contrazice ceva ce tu simti.

2. Afla ce anume te enerveaza

Furia este un semnal de alarma care te avertizeaza ca limitele tale de siguranta sau de bun simt sunt amenintate. Sau poate acoperi sentimente nu foarte confortabile pentru tine. Atunci cand colegul X te scoate din minti, ce anume EXACT de teranjeaza. Chiar e ceva la el sau, de fapt, problema e la tine?

Citesete si: Cum sa te descurci cu un coleg de serviciu care te agreseaza

3. Nu “ciupi ursul”

Frustrarea nu este doar o stare emotionala. Este o cascada de substante chimice eliberate in organism. Daca le lasi in pace, corpul se va linisti de la sine. Insa daca il stimulezi, vei declansa “fiara”. De aceea dialogul intern trebuie sa fie unul de linistire. In loc sa spui “X este un… Indiferent ce fac, nu e niciodata fericit! Grrr!”, poti spune “Ei, bine, X, azi sunt in forma. Ma intreb ce sa mananc azi la pranz!”. Simti diferenta! Nu “ciupi ursul”, lasa-l sa se linisteasca!

4. Fii observator

Imagineaza-ti ca esti un explorator care studiaza un trib din Neanderthal. Nu te implica emotional, asa cum un bun antropolog ar face. Priveste totul cu detasare.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 12/07/2021