Shop
Ultimele 100 de articole

Cele 10 sfaturi pentru economisirea banilor de la celebrul Warren Buffett

20 aprilie 2015, , Vizualizări:
copilul care fură

Dacă ar fi întrebaţi despre scopurile lor din punct de vedere financiar, majoritatea oamenilor probabil n-ar ezita să spună că vor să fie bogați sau că își doresc libertatea financiară de a putea să cumpere sau să plătească orice le dorește inima. Capitolul de economisirea banilor ajunge foarte rar în capul listei cuiva.

Celebrul investitor Warren Buffett crede el însuși cu tărie în importanța pe care o are economisirea banilor, deși are o avere de câteva zeci de miliarde de dolari.  Poate vreți să țineți cont de câteva dintre sfaturile pe care vi le dă cel aflat pe locul 3 în topul celor mai bogați oameni din lume…

 

1. Fiți atenți ce destinaţie daţi banilor.

Buffett a fost citat spunând că prima regulă a investițiilor este “să nu pierzi bani”. Miliardarul a pus accentul atât de tare pe această regulă a investițiilor, încât a doua lui regulă este “să nu uiți de regula numărul 1”. Nu vă faceți datorii decât dacă sunteți absolut siguri să veți putea obţine un profit din ele pe viitor, ne sfătuiește acesta.

 

2. Faceți ceea ce vă place.

Un alt sfat al lui Buffett este să faci mereu ceea ce îți place. Numai atunci poți să fii satisfăcut cu munca sau cu jobul tău. Chiar dacă nu este chiar așa de ușor să îți faci bagajele și să pleci de la actualul loc de muncă, de ce nu să nu îți faci un hobby din ceea ce îți place să faci? Și poate chiar să încerci să faci și niște bani din asta. Faptul că îţi urmezi pasiunea îți poate aduce multă împlinire, iar asta este ceva ce nu se poate cumpăra cu bani.

 

3. Nu vă cumpărați jucării scumpe.

Unii dintre cei care reușesc să câștige primul lor milion de dolari își cumpără imediat o mașină de lux sau o altă jucărie scumpă. Fiind un susținător al vieții simple, Buffett evită obiectele de lux, precum iahturile sau mașinile de lux. Pentru el, aceste “jucării” scumpe nu fac decât să îți dea dureri de cap. În loc, Buffett ne sfătuiește să direcționăm banii în plus către investiții din care ies profituri bune.

 

Citeste continuarea pe Ideisibani.ro.

In fiecare luni, miercuri si sambata Sfatulparintilor.ro iti ofera articole de la Ideisibani.ro. A fi prosper este dreptul tau din nastere, iar informatia potrivita te ajuta sa ajungi acolo unde meriti cu adevarat.

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax