Cât de avantajos este un curs de limbă engleză pentru cariera ta profesională - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cât de avantajos este un curs de limbă engleză pentru cariera ta profesională

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Cât de avantajos este un curs de limbă engleză pentru cariera ta profesională
Cât de avantajos este un curs de limbă engleză

Tot mai mulți adulți își dedică timpul pentru a studia engleza, iar multe țări, inclusiv România, au inclus deja această limbă în programa lor școlară. Cei mici încep să vorbească limba engleză de la o vârstă din ce în ce mai mică, dar care este adevăratul atu al învățării unei limbi străine atât de folosite? 

Indiferent că plănuiești să îți pregătești copilul pentru a pleca la studii în străinătate sau pentru a comunica mai ușor atunci când călătoriți, studiul unei limbi de circulație internațională te poate ajuta pe tine și/sau pe copilul tău atât pe plan profesional, cât și personal. Copilul va putea aplica la școli prestigioase din întreaga lume, iar tu poți concura pe piața globală a muncii, vă veți crește abilitățile și veți putea cunoaște persoane din întreaga lume. 

Adevăratele avantaje ale cursurilor de limba engleză 

Multilingvismul devine din ce în ce mai important în zilele noastre. Pe lângă nenumăratele oportunități pe care le oferă, capacitatea de a vorbi o limbă străină ajută la crearea unei conexiuni reale cu oamenii și la cunoașterea mai multor culturi, locuri și stiluri de viață diverse. Indiferent care îți sunt planurile de viitor, vorbirea mai multor limbi este o abilitate incredibil de utilă, iar acest lucru este valabil mai ales pentru copii. Pe măsură ce cresc, exersarea noilor abilități lingvistice le oferă celor mici o platformă pentru a înțelege lumea dintr-o perspectivă complet nouă, încurajându-i să îmbrățișeze noi obiceiuri și nuanțe culturale. Este un avantaj suplimentar, deoarece limbile străine cultivă sentimentul de empatie și înțelegere față de ceilalți. 

Cursurile Cambridge sunt printre cele mai recunoscute programe de limba engleză la nivel internațional, iar dacă intenționezi să îi testezi cunoștințele copilului tău mergi înainte într-un centru de pregătire unde găsești oameni avizați, care urmăresc o verificare a nivelului micuțului la standarde internaționale. Un examen Cambridge promovat, recunoscut internațional, poate fi susținut, de altfel, și de adulți și va cântări greu la orice CV.

Limba engleză, viitorul în educație și pentru cariera profesională

Cum menționam și mai sus, competențele lingvistice pot fi lozul câștigător al unei cariere de succes. A fi capabil să vorbești, să explici și să negociezi într-o altă limbă te face mai apt de angajare, îți crește încrederea în sine și îți poate aduce un salariu mai mare. Limba engleză este o limbă de circulație internațională, iar acest lucru nu mai este un secret pentru nimeni.

Dacă îți dobândești cunoștințele lingvistice studiind în străinătate, atunci vei fi echipat cu o mulțime de noi skill-uri. Pe scurt, cunoașterea unei alte limbi va aduce întotdeauna beneficii în viața personală și profesională indiferent de industria în care te afli sau aspiri să lucrezi. 

De asemenea, învățarea unei a doua limbi poate duce la o mai bună utilizare a limbii materne. Învățăm o nouă limbă prin defalcarea gramaticii și a structurii propozițiilor, așa că, fără să ne dăm seama, devenim mai conștienți de acest lucru în propria noastră limbă, ceea ce conduce la ablități de comunicare mai bune în general, scrie Young Scot

A fi bilingv nu numai că poate îmbunătății calitatea de a fi multitasking, ci îmbunătățește și abilitățile de luare a deciziilor și de rezolvare a problemelor. În plus, cei care vorbesc mai multe limbi au o capacitate mai mare de a gândi analitic.

Foto: Pixabay

Data articol: 10/11/2021