Cât câştigă un şofer de tir în România şi în Uniunea Europeană - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cât câştigă un şofer de tir în România şi în Uniunea Europeană

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Cât câştigă un şofer de tir în România şi în Uniunea Europeană
Cât câştigă un şofer de tir

Înainte de revoluţie, să fii şofer de tir era o meserie tare avantajoasă, mai ales dacă aveai şi curse internaţionale. În ţara în care nu se găsea niciodată nimic, iar când se găsea, oricum nu ajungea, şoferii de tir aveau, pe lângă salarii bune şi diurnă, şi acces la lucruri care pentru alţii erau SF. Şi în prezent salariile şoferilor de tir sunt peste media ţării, iar acestora li se adaugă şi diverse beneficii, dar şi o viaţă deloc comodă. LIFE.ro a aflat cât câştigă un şofer de tir şi cât de mult munceşte pentru aceşti bani.

Cât câştigă un şofer de tir în România

Nici înainte transporturile nu duceau lipsă de activitate, dar de când cu pandemia lucrurile au luat amploare. Dacă se poate cumpăra sau trimite ceva prin intermediul altcuiva, varianta asta este preferată fără drept şi poate. Prin urmare şoferii de tir sunt la mare căutare, poate mai mult ca oricând. Ca în orice domeniu, şi aici contează mult experienţa pentru că nicio companie nu vrea să lase un tir plin cu marfă pe mâna unui nepriceput.

Astfel, salariul unui şofer de tir în România este, în medie, de 2.500 de lei net pentru şoferii care fac curse interne. Pentru cei care pleacă în curse externe, internaţionale lucrurile stau şi mai bine. Salariile pornesc în general de la 3.800 de lei pe lună, iar şoferii cu experienţă şi vechime în domeniu pot ajunge să câştige şi 7.000 de lei lunar. Datele au fost publicate într-un studiu realizat de eJobs, portal de recrutare de forţă de muncă.

Peste salariile de bază şoferii de tir mai primesc în mod firesc şi alte beneficii materiale, precum diurna, dar şi plată suplimentară în funcţie de numărul de curse efectuate sau de kilometri parcurşi. Unii dintre angajatori le oferă şoferilor şi cazarea şi chiar mesele din timpul deplasărilor, precum şi asigurarea medicală pentru cei care merg în străinătate.

Citește restul articolului pe LIFE.ro!

Foto

Data articol: 09/09/2021