Shop
Ultimele 100 de articole

Cariera: Cum sa obtii o marire de salariu

29 septembrie 2011, , Vizualizări:

In ziua de azi, cariera este importanta pentru multi dintre noi. De obicei, femeile au tendinta de a accepta salarii mult mai mici decat o barbatii care au aceeasi experienta pe un post similar. Cu atat mai mult in aceste vremuri, cand criza este cuvantul omniprezent pe buzele tuturor. Exista insa cateva tehnici de negociere care ti-ar putea fi de folos in obtinerea unei mariri de salariu.

 

1. Fii ferma pe pozitii!

 

Cand intri in biroul sefului pentru a cere o marire de salariu trebuie sa fii ferma. Pozitia corpului trebuie sa-i insprire celuilalt incredere in sine si determinare. Daca intri in birou cu umerii plecati, umila, cu vocea subjugata de emotii, nu o sa-ti atingi niciodata obiectivul.

 

2. Fa-ti seful sa fie dependent de tine!

 

Se spune ca nimeni nu este de neinlocuit. Insa, daca iti convingi superiorii ca plecarea ta din companie va insemna o mare pierdere, atunci nu vei primi un raspuns negativ la cererea de marire de salariu.

 

Incearca sa faci mai mult decat iti cere fisa postului si asigura-te ca superiorii isi dau seama de asta. Capatand incredere in tine si in capacitatile tale, le va fi greu sa renunte, pentru a aduce in locul tau un „outsider”.

 

3. Prezinta optiuni, nu pune intrebari!

 

Daca vrei sa obtii o renegociere de salariu, nu incepe niciodata cu „Se poate sa-mi mariti si mie salariul?”, asteptandu-te ca apoi sa incepeti sa va tocmiti, cine da mai mult – cine accepta mai putin. Cel mai bine este sa oferi alternative. Adica negocierea sa se desfasoare intre un maxim in valoare de „X” si un minim de „Y”, conditii in care ar trebui sa-ti ofere ceva suplimentar (bonuri de benzina, asigurare medicala etc.).

 

Seful  nu va avea astfel oportunitatea de a spune NU din start, fara a mai avea posibilitatea sa-i oferi alternative. Oferindu-i insa doua sume, il pui deja pe ganduri, iar negocierea va avea un inceput mai bun. (Sursa: oprah.com)

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.