Shop
Ultimele 100 de articole

Atentie! Job pe cale de disparitie

22 octombrie 2012, , Vizualizări:
Sfatulparintilor: Job pe cale de disparitie

Visul oamenilor din clasa mijlocie de a avea acelasi job timp de 40 de ani, de a achizitiona o casa in rate pe o perioada de 30 de ani si de a se pensiona linistiti la 65 de ani, este pe cale de a se spulbera. Criza financiara a lovit cel mai puternic in clasa mijlocie si foarte multe dintre job-urile specifice, deja au disparut sau sunt pe cale sa intre in istorie.

 

Este adevarat, totusi, ca altele le vor lua locul, insa orice om cu scaun la cap trebuie sa-si ia din timp toate masurile de siguranta pentru a nu se trezi fara job si cu sanse zero de a se mai angaja in aceeasi profesie. Iata topul job-urilor cu riscul cel mai mare de a disparea in curand.

 

 

Job 1: Agent de turism

Motivul pentru care va disparea: in ultima perioada tot mai putine firme angajeaza pe aceasta pozitie, iar ultimii 5 ani au inregistrat o scadere cu 14% a numarului de agenti de turism. Economistii au explicat ca motivul acestui declin este tehnologia, mai precis dezvoltarea internetului. Tot mai multi oameni prefera sa-si rezerve biletele de avion si camerele de hotel on-line direct la sursa, economisind astfel comisionul pe care l-ar fi platit agentiei de turism.

 

 

Job 2: Ingineri agronomi

Cine nu-si aminteste filmele din Epoca de aur in care inginerul agronom detasat intr-o comuna oarecare din tara se certa cu presedintele de CAP pentru a-si impune ideile? Ei bine, vremurile s-au schimbat, iar vedeta de altadata e la un pas de extinctie.

 

 

Job 3: Functionar juridic

Una dintre cele mai dramatice scaderi s-a inregistrat pe acest segment. In ultimii 5 ani numarul functionarilor juridici a coborat cu aproape 23%. Economistii enumera printre motivele acestei scadeti noua tehnologie sau offshoring-ul.

 

 

Job 4: Advertising and Promotions Managers

Este probabil un job pe care nu v-ati fi asteptat sa-l gasiti pe lista. Insa in ultimii 5 ani numarul specialistilor in domeniu a scazut continuu. De vina este tot internetul intrucat agentii economici prefera advertisingul online.

 

 

Job 5: Analistii TV

Incet, incet si acesti analistiti pe care ii gasim pe orice post TV incep sa se imputineze. Ca si in cazul de mai sus tot internetul poate este de vina. La nivel mondial tot mai multe firme isi muta contentul online, fapt pentru care este nevoie de alti oameni cu alte skills-uri. (Sursa: forbes.com)

 

Din aceeasi categorie te mai poate interesa si:

1. Care sunt meseriile din ziua de azi care pot duce la divort

2.Ce poti pati cand muncesti la job cu disperare? Sindromul burn out

3. Cele mai grele 10 intrebari la un interviu si cum sa le depasesti

 

 

 

Vrei sa fii un parinte perfect? Cumpara si tu ghidurile Sfatulparintilor.ro!

45 de cuvinte si expresii interzise parintilor

33 de greseli majore de evitat in educatia copilului tau

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax