Adevarul despre bani pe care nu-l poti ignora - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Adevarul despre bani pe care nu-l poti ignora

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Adevarul despre bani pe care nu-l poti ignora
Adevarul despre bani - sfatulparintilor.ro- pixabay_com - money-2696219_1920

Cu totii stim ca banii pun lucrurile in miscare. Leii, euro, dolarii sunt cele mai dorite instrumente ale societatii si oamenii petrec cel mai mult timp fie castigandu-i, fie cheltuindu-i. Cu toate acestea exista un adevar legat de bani pe care nu-l poti ignora: banii sunt sexy la fel ca si oamenii care stiu sa-i gestioneze corespunzator.

 

Cat de importante sunt finantele personale in asigurarea unei relatii armonioase?

Potrivit unui sondaj realizat de catre o banca in SUA: 55% dintre americani cred ca bugetarea banilor personali precum si o strategie de economie sunt cele mai importante instrumente de management al banilor. Alte moduri de gestionare a banilor includ evitarea datoriilor (21%) si frugalitatea (18%). Sondajul a mai descoperit ca 76% dintre respondenti cred ca este de o importanta moderata spre inalta sa gaseasca un partener de viata care sa aiba o filozofie similara asupra banilor si a finantelor personale.

Spre comparatie, doar 3% dintre participantii la studiu au declarat ca sunt interesati de persoanele care au o limita de credit foarte inalta si carora le plac lucrurile fine.

 

„Sondajul subliniaza importanta planificarii financiare si modul in care aceasta influenteaza fiecare aspect al vietii noastre inclusiv modul in care ne alegem jumatatea. Pe langa imbunatatirea situatiei financiare, exista o atractie romantica catre disciplina fiscala, iar stabilirea unui buget si a unui plan de economii sunt modalitati bune de a aduce pace si armonie in familie”, sustine bancherul Diane Morais.

Iar cu ocazia Sfantului Valentin s-a descoperit ca oamenii au invatat ca trebuie sa aiba mai multa grija de finantele lor. Mai mult de jumatate dintre respondenti au declarat ca vor ca jumatatile lor sa-i scoata la o masa simpla in oras pentru ca „este doar o zi obisnuita”. Doar 6% dintre participantii la studiu au declarat ca au cumparat un cadou scump pentru partenerii/partenerele de viata.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 19/02/2020