Shop
Ultimele 100 de articole

7 sfaturi pentru a interactiona calm cu oameni care nu-ti plac

25 aprilie 2016, , Vizualizări:
persoane care nu-ti plac
  1. Intreaba-te: „Ce-ar fi daca…?”

Orice intrebare care incepe cu „ce-ar fi daca…” este foarte puternica. Iti permite sa vezi orice situatie potrivit alternativelor sale infinite. Porneste de la o idee din care lipseste faptul ca situatia ori interactiunea respectiva este perceputa depre negativa. Exista, in mod inevitabil, posibilitatea de a descoperi ceva pozitiv – chiar daca este vorba de a invata cum sa gestionezi aspectele provocatoare ale unei situatii.

Asa ca incearca sa gasesti partile pozitive. Ia in calcul cat mai multe alternative. Fa un efort constient de a observa si intelege ce te face sa reactionezi astfel in prezenta unei anumite persoane. Intotdeauna incearca sa-si inteleaga si punctul punctul de vedere al celuilalt? Are rabdare cu intrebarile? Cand observi aceste alternative mai pozitive ai grija sa te concentrezi pe ele.

 

  1. Creeaza spatiu pentru tine

Cand chiar te enerveaza aceasta persoana creeaza-ti un spatiu in care sa fii departe de ea. Mergi si munceste intr-o alta incapere, stai cat mai departe (fizic de ea), frecventeaza alte cercuri la birou. In plus, ai putea sa o ignori, sa realizezi ca nu trebuie sa raspunzi la comentariile pe care ea le face. Nu esti obligat sa te implici in discutiile pe care le initiaza. In acest fel iti oferi timp si spatiu pentu a te pregati mai bine sa gestionezi persoana, situatia aceasta stresanta pentru tine.

 

  1. Mentine aceste granite

Daca persoana respectiva te face sa te simti rau de fiecare data cand va intalniti ia in calcul stabilirea unor granite care sa te scoata din aceasta nebunie. Daca intotdeauna vorbeste despre zecile de mii de euro pe care le castiga cu usurinta (in timp ce tu te afli de partea cealalta a baricadei) spune-i, in mod politicos, ca banii nu se afla printre subiectele tale de discutie favorite.

Daca cineva iti pune prea multe intrebari persoanale, atunci spune-i ca trebuie sa se opreasca. Daca te irita in legatura cu opiniile sale politice ori religioase iti poti marturisi ca tu intotdeauna eviti aceste subiecte care sunt prea fierbinti pentru a le discuta la birou.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax