Shop
Ultimele 100 de articole

7 sfaturi pentru a interactiona calm cu oameni care nu-ti plac

25 aprilie 2016, , Vizualizări:
persoane care nu-ti plac

Intr-o lume perfecta, fiecare persoana cu care interactionam ar fi plina de consideratie, respectuoasa, prompta, amabila, generoasa si lista poate continua. Ar rade la glumele noastre si noi la ale sale. Nimeni nu ar fi moracanos, lipsit de consideratie etc.

Insa, stim cu totii ca aceasta nu este o lume perfecta. Dar imperfectiunile din jurul nostru sunt cele care fac lucrurile mai interesante. Cu totii ne intalnim, frecvent, cu oameni care ne scot din pepeni sau care par ca scot negativitatea din noi indiferent de situatie. Uneori stim motivul, alteori nu avem nicio idee de ce se intampla asta. Uneori intelegerea dinamicii negativitatii usureaza lucrurile, insa alteori este irelevanta.

Cu toate acestea, este important sa accepti ca cei mai multi dintre oamenii cu care interactionezi nu vor fi a fel de amabili, prompti, generosi precum ai vrea tu sa fie. Inevitabil, si tu vei starni negativitatea altor oameni. In aceste cazuri, cel mai bine este sa accepti faptul ca nu te poti intelege bine cu toata lumea, in orice moment. Insa este adevarat ca poti vorbi si sa colaborezi bine cu oamenii care nu-ti sunt pe plac; de fapt este o lectie extraordinara pentru a invata cum sa stabilesti granite si sa dai dovada de compasiune atat pentru tine cat si pentru ceilalti.

 

Iata sfaturi de manevrare a acestor relatii inselatoare si sa ramai calm si sa nu-ti pierzi cumpatul in timpul intalnirilor.

 

  1. Apreciaza puterea pauzei

Pentru cei mai multi dintre noi, momentul in care cineva face o afirmatie care ne ofenseaza ii pui rapid o eticheta. Uneori, toate eforturile depuse pentru a nu judeca pe cineva sunt in zadar. In aceste clipe, iti imaginezi cum persoana din fata ta o da in bara si de bucuri de asta. Din cauza modului rapid de a gandi ar fi bine sa iti aminteste de puterea unei pauze. Respira adanc si fa un pas in spate. Acum gandeste-te cat de folositor poate fi acest gest simplu intr-o relatie dificila. Inainte de a te grabi sa tragi o concluzie gresita incearca in mod constient sa amani orice judecata. In timpul acestei pauze vei putea sa procesezi mai bine informatiile cu mintea si inima care este putin mai deschisa.

 

  1. Onoreaza-ti abilitatea de a ramane neutru

Odata ce ai decis ca „nu-ti place” cineva este usor sa privesti prin filtrul negativitati orice face: „Uita-te la el, a turnat in pahar vinul ca si cum ar fi un chelner adevarat”. Aminteste-ti, totusi, faptul ca persoana din fata ta poate fi un om bun chiar daca tie nu-ti place. El/ea este fiul/fiica cuiva. Poate ca este sotul/sotia altei persoane ori poate fi parinte. Sunt destui oameni care o iubesc si care abia asteapta sa se intoarca acasa. Nu esti obligat sa iubesti aceasta persoana insa trebuie sa intelegi ca exista o diferenta dintre „nu exista conexiune intre noi” si, in mod constient, sa te porti urat cu persoana respectiva. Nu uita ca, in cele din urma, negativitatea totala se transforma intr-un cerc vicios care nu face decat sa inrautateasca lucrurile. Iar abilitatea de a ramane neutru se gaseste in tine. Asa ca onoreaz-o!

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax