5 secrete pentru a face cele mai profitabile investitii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 secrete pentru a face cele mai profitabile investitii

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » 5 secrete pentru a face cele mai profitabile investitii
Vrei să faci investitii de succes, să obţii nişte venituri suplimentare şi să-ţi câștigi independența financiară?  Perfect!Dar de unde începi?  Există o mulțime de sfaturi despre investitii şi despre cum să faci bani în pieţele financiare.  Din păcate, însă, nu toate sunt bune.  Dar nu îți face griji, dacă rezumi toate ideile despre investitii, va rămâne doar o scurtă listă de sfaturi înțelepte – adevărate “secrete” care îți vor aduce bani şi prosperitate de-a lungul unei vieți întregi.  Iată-le mai jos:

 

1. Începe devreme și investește regulat

Profiturile au un mod aproape “miraculos” de a se acumula în timp, nu degeaba se spune că “banul la ban trage”.  Acest lucru se datorează compunerii câştigurilor, ceea ce înseamnă că toate aceste investitii ale tale vor creşte într-un mod exponenţial.  Care, pe termen lung, va produce nişte câştiguri foarte mari.

Să luăm un exemplu.  Dacă la vârsta de 25 de ani începi să faci investitii de câte 5500 lei în fiecare an, pentru doar 10 ani (deci până la 35 de ani) și apoi te oprești, iar dacă banii tăi cresc în fiecare an cu o rată de 8%, atunci la vârsta de 65 de ani vei avea peste 865.000 lei.  Cu alte cuvinte, din aceşti bani doar 55.000 lei sunt contribuţia ta, restul de 810.000 lei reprezintă câştigul!!!

Dar dacă amâni începutul timp de 10 ani şi începi să investești la vârsta de 35 de ani și pui aceiași 5500 lei în fiecare an până la 65 de ani (deci timp de 30 de ani), atunci vei avea aproximativ 673.000 lei.  Din care tu ai investit 165.000 lei şi ai obţinut câştiguri de 508.000 lei.  Problema, însă, este că în acest caz vei avea per total cu 192.000 lei mai puţin decât în cazul anterior.

Iată cât de important este factorul timp în acest proces de compunere a câştigurilor din investitii!  Începând mai devreme și punând mai puțin din proprii bani, vei sfârși având mai mulți bani decât începând mai târziu și contribuind cu mai mulți bani.

 

2. Alege cum să îți împarți investițiile

Acest lucru se referă la cum să îți împarți banii între cele două categorii majore de investitii: acțiuni și obligațiuni.  Pentru a scoate în evidență importanța acestei decizii, William Bernstein, autorul cărții “Cei patru piloni ai investiției”, spune: “Alegerea fundamentală pe care trebuie să o facă fiecare individ când investește este raportul dintre acțiuni și obligațiuni.”

Citese continuarea pe Ideisibani.ro.

 

In fiecare luni, miercuri si sambata Sfatulparintilor.ro iti ofera articole de la Ideisibani.ro. A fi prosper este dreptul tau din nastere, iar informatia potrivita te ajuta sa ajungi acolo unde meriti cu adevarat.

credit foto: pixabay.com

Data articol: 21/06/2015