Shop
Ultimele 100 de articole

5 meserii care te pot imbolnavi

13 noiembrie 2014, , Vizualizări:
joburi periculoase - sfatulparintilor.ro - foter_com

Potrivit unui studiu facut de australieni, 40% dintre oamenii muncii sunt expusi la tot felul de substante chimice ceea ce creste riscul de a se confrunta cu diferite forme de cancer. Radiatiile solare, fumatul si fumul de la masini se numara printre principalii vinovati pentru declansarea problemelor de sanatate.

In vreme ce unele meserii, precum cele de electrician sau tapinar sunt foarte periculoase, mai exista si alte slujbe care te pot fi periculoase pentru sanatatea ta fara ca macar sa realizezi asta. Iata 5 meserii care te pot imbolnavi.

 

1. Agricultorii

Desi fermierii au sanse mici sa se confrunte cu boli de inima ori cancer la plamani, esofag, vezica sau colon in special pentru ca nu fumeaza si au un stil de viata care implica multa activitate fizica, prezinta un risc mare pentru a se confrunta cu alte afectiuni, potrivit Institutului National de Cancer din Australia. Printre bolile periculoase cu care se pot confrunta fermierii se numara leucemia, limfomul Hodgkin, mielom multiplu, cancer de piele, stomac, creier si prostata. Motivul: fermierii sunt expusi la tot felul de chimicale precum pesticidele, fertilizatori artificiali, fungicide, virusuri animale, praf si lista poate continua.

 

 

2. Muncitorii in constructii

In afara diverselor obiecte care se pot prabusi peste tine, exista si alte pericole atunci cand te afli intr-un asemenea domeniu. Muncitorii din constructii sunt, in mod curent, expusi la azbest. Odata cu trecerea timpului, microfibrele de azbest se depun in plamani, cauzand azbestoza. Nu este singura afectiune grava declansata de expunerea la azbest. In acest caz ne referim la mesotelioma, o forma de cancer pulmonar. De la expunerea la azbest si declansarea bolii pot trece si 40 de ani. Daca lucrezi in constructii ai putea vorbi cu medicul de familie legat de un eventual control la plamani sa vezi daca totul este in regula.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.