Shop
Ultimele 100 de articole

3 lucruri pe care sa NU le faci la birou

30 mai 2017, , Vizualizări: ...
sa nu faci la birou - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - woman-1733881_1920

Cand ai senzatia ca iti irosesti timpul si nu poti duce la bun sfarsit sarcinile de la birou, analizeaza pas cu pas ce faci de obicei. Daca in lista ta se regasesc actiunile de mai jos, renunta la ele.

 

 

Iata 3 lucruri pe care sa NU le mai faci la birou.

 

 

1. Verificarea email-urilor la prima ora

Daca prima oara cand ajungi la birou iti verifici posta electronica, renunta la acest obicei. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa analizezi ce ai de facut pe ziua in curs si sa incepi in ordinea prioritatilor. Email-ul ar trebui sa se afle pe lista, insa nu intre primele.

 

 

2. Multitasking

Multitasking-ul iti ofera iluzia ca faci multe. In realitate, insa, iti obosesti creierul mai repede si faci chiar mai putine lucruri decat ti-ai fi propus. Mai mult, creste nivelul de cortizol, hormonul stresului, de adrenalina, ceea ce duce la aparitia fenomenului de “ceata mentala”, nu mai vezi lucrurile limpede si iei decizii gresite.

 

 

3. Sa nu te odihnesti

Este o gluma cu “Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese!”. Exista, insa, un sambure de adevar in aceasta afirmatie. Creierul are nevoie de pauze, pentru ca altfel isi pierde capacitatea de atentie. Fa pauze la fiecare ora sau macar la doua ore pentru a-ti reimprospata fortele si pentru a nu-ti pierde capacitatea de concentrare. Iesi la aer, bea un ceai, ia o gustare.

Aceste lucruri iti vor spori productivitatea.

 

 

 

Sursa: lifehack.org

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu