10 obiceiuri esenţiale pentru a atinge şi a menţine stabilitatea financiara - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 obiceiuri esenţiale pentru a atinge şi a menţine stabilitatea financiara

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » 10 obiceiuri esenţiale pentru a atinge şi a menţine stabilitatea financiara
2017.05.11-10-obiceiuri-stabilitatea-financiara
Este nevoie de disciplină și de dezvoltarea unor obiceiuri financiare sănătoase pentru a putea atinge stabilitatea financiara.Nimănui nu-i convine să se îndrepte către o prăpastie financiară, care să îl afecteze emoțional și psihologic.

Ca urmare, cel mai bine este să ne protejăm veniturile atunci când putem, înainte ca situațiile neprevăzute să facă banii să ne alunece printre degete.

De aceea este important să învățăm câte ceva de la cei stabili din punct de vedere financiar.

 

Iată 10 obiceiuri importante pe care le au cei care au atins deja stabilitatea financiara:

 

1. Nu cheltuie impulsiv. 
Când avem bani este foarte ușor să ne lăsăm duși de val.

Aparent, aceasta este o mare problemă pentru foarte mulţi oameni, pentru că vrem cu toții să profităm de viața „ușoară”.

Stabilitatea financiara, însă, poate fi realizată numai dacă învățăm să ne controlăm și să ne monitorizăm cheltuielile impulsive.

 

 
2. Pun bani deoparte. 
Persoanele stabile din punct de vedere financiar cheltuie mai puțin decât câștigă.

Chiar dacă nu ai un capital prea mare, poți să îți permiți să investesti în lucrurile importante și corecte fără să cheltui mai mult decât îți permiți. În acest fel poți economisi bani.

Învață, de exemplu, să negociezi contractele de telefon, cablu și alte utilități sau redu pur și simplu suma pe care o cheltui pe diverse lucruri (mese la restaurant, excursii și haine).

 

 
3. Țin evidența cheltuielilor.
Acești oameni țin evidența cheltuielilor. Poți face asta ocazional: o dată pe lună poți nota câți bani ai cheltuit și poți analiza pe ce lucruri faci cheltuieli excesive.

Făcând asta îți poți da seama cât de eficient îți folosești resursele financiare.

 

 
4. Fac investitii.
Persoanele care au atins deja stabilitatea financiara se preocupă în mod activ pentru a avea şi în continuare un viitor confortabil.

Chiar dacă pensia încă nu bate la ușă, nu este niciodată prea devreme pentru a aloca fonduri pentru investitiile pe termen lung.

 

 

 

Citeste continuarea pe IDEISIBANI.RO.

Cuvinte cheie:
Data articol: 15/05/2017