Shop
Ultimele 100 de articole

10 moduri ridicol de simple să economisesti bani

28 iunie 2015, , Vizualizări:
moduri-ridicol-de-simple-sa-economisesti

Inevitabil, vor veni şi momente în care va trebui să-ţi restrângi cheltuielile pentru a-ţi putea plăti din datorii sau pur şi simplu pentru a pune nişte bani deoparte pentru o vacanţă sau un proiect personal. În general, oricum e bine să ai disponibil un fond de urgenţă pentru situaţii neprevăzute, în cazul în care trebuie să înlocuieşti rapid un obiect stricat sau să-ţi cumperi ceva de care ai neapărată nevoie şi care nu era prevăzut în planul tău de cheltuieli.

Iată mai jos 10 metode extraordinar de simple din care te poţi inspira şi care te vor ajuta să economisesti bani şi să-ţi realizezi obiectivul. Şi mai ales, nu uita că banii pe care reuşeşti să-i strângi ar trebui să ajungă la bancă, în puşculiţă sau în seif – şi nicidecum să fie „topiţi” pe lucruri triviale. Altfel va trebui să porneşti să economisesti din nou de la zero…

 

  1. Vinde din lucrurile pe care nu le mai foloseşti

Cel mai rapid mod să aduni nişte bani e să vinzi din obiectele de care nu te-ai mai atins de multă vreme şi pe care nu le mai foloseşti. Cu toţii avem aşa ceva prin casă – lucruri faţă de care avem un oarecare ataşament emoţional dar pe care n-am mai apucat de mult să le folosim.

Fie că sunt cadouri primite (de cele mai multe ori nu chiar pe gustul tău) sau obiecte pe care le-ai cumpărat cu ideea că le vei folosi cândva şi devine tot mai evident că asta n-o să se întâmple prea curând, sigur s-au adunat câteva lucruri de care te-ai putea despărţi uşor. Nu mai aştepta clipa când „poate că o să ai totuşi nevoie de ele…” ci transformă-le acum în bani şi vinde-le pe internet.
Cum poţi face concret asta:

– fă-ţi cont pe site-urile cu anunţuri, de tipul olx.ro sau okazii.ro şi postează-ţi acolo anunţurile, însoţite de poze (aşa ai şanse mai mari să le vinzi);
– scoate obiectele la licitaţie pe Facebook (găseşti din plin grupuri destinate exclusiv vânzărilor, în care poţi să te înscrii şi tu; odată ce ai făcut asta, fie fixezi un preţ de vânzare, fie stabileşti un prag minim şi aştepţi să vezi cât sunt dispuşi să-ţi ofere doritorii);
– încearcă-ţi norocul pe site-urile din afară, gen Craigslist.org, eBay sau Amazon.com (listează individual obiectele mai valoroase şi ai puţină răbdare; există posibilitatea să faci mai mulţi bani decât pe site-urile româneşti);

– indiferent ce metodă alegi, asigură-te că ştii care e valoarea reală a obiectelor, ca să le poţi da la un preţ potrivit.

 

 

  1. Fă-ţi timp să găteşti acasă în loc să mănânci în oraş

O modalitate foarte simplă să economisesti bani este să începi să găteşti mai mult acasă. În loc să iei masa la restaurant, să comanzi pizza sau să dai o raită pe la fast-food înainte să ajungi acasă, cumpără-ţi ingrediente proaspete şi apucă-te de testat reţete.

Rezistă tentaţiei să-ţi iei cafea din oraş, covrigi, biscuiţi, snacks-uri şi alte minuni „de ronţăit diseară”, şi rezumă-te doar la ce poţi prepara acasă. Nu spune nimeni să treci la un regim alimentar sever, ci doar că n-are rost să-i plăteşti pe alţii să-ţi pregătească şi să-ţi livreze mâncarea, când o poţi face foarte bine şi singur. Dacă ai într-adevăr nevoie să economisesti bani rapid, n-ar trebui să mai cheltuieşti pe mâncare şi băuturi în oraş, ci să te limitezi la ce poţi pregăti acasă.

 

Citeste continuarea pe IDEISIBANI.RO.

 

 

 

 

In fiecare luni, miercuri si sambata Sfatulparintilor.ro iti ofera articole de la Ideisibani.ro. A fi prosper este dreptul tau din nastere, iar informatia potrivita te ajuta sa ajungi acolo unde meriti cu adevarat.

 

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.