Dieta Rina. Totul despre dieta de 90 de zile. Exemple de retete - Pagina 2 din 4 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Dieta Rina. Totul despre dieta de 90 de zile. Exemple de retete

dieta rina - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - salad-2756467_960_720
Credit foto: pixabay.com

Dieta Rina este un program nutritional zilnic

Fiecare interval orar al dietei se afla in corelatie stransa cu metabolismul uman astfel incat la fiecare patru zile ii oferi organismului substantele nutritive de care are nevoie.

Practic, fiecare zi este dedicata unei anumite categorii de alimente din care poti manca cat vrei. Fiecare zi este dedicata unei din cele patu categorii: proteine, legume, carbohidrati si vitamine.

 Prin repetarea acestor zile, in care vei consuma alimentele bogate in substantele respective, iti vei asigura discociatia nutritionala, care ii va permite organismului sa scape de excesul de greutate si, in acelasi timp, sa primeasca combinatia nutritionala de care are nevoie pentru a functiona asa cum trebuie. Mai mult, vei putea sa te bucuri de orice aliment preferi.

Cele 90 de zile sunt marcate de trei zile speciale. Scopul lor este restabilirea echilibrului corpului si garantarea unei regenerari corespunzatoare, astfel incat in urmatoarea zi sa iti incepi dieta fara nicio dificultate avand un corp energizat si echilibrat.

In aceste zile consumul de lichide ajuta organismul in procesul de detoxificare, lasandu-l, in final, cu o configurare nutritionala optima.

La finalul celor 90 de zile, vei fi uimit de rezultatele obtinute. Fiind o dieta usoara, una care nu iti interzice alimentele preferate, care iti permite sa scazi in greutate sunt sanse mari sa doresti sa o continui  sau, cel putin sa o repeti.

Cum functioneaza dieta Rina?

Asa cum este amintit si mai sus dieta Rina este una disociata, bazata pe un ciclu de patru zile care se repeta pentru o perioada de trei luni.

La toate acestea trebuie sa bei suficienta apa. Dieta Rina are rezultate asa de bune datorita principului foarte simplu: alimentele sunt mai usor de digerat cand nu sunt combinate. Sau cand le mananci doar in asocieri compatibile.

Pentru noi, oamenii, este mai simplu sa digeram in acelasi timp un singur tip de aliment. Cu atat mai mult se complica lucrurile in cazul asociatiilor nepotrivite. In asemenea momente, digestia este blocata ca si metabolismul si, implicit, scaderea in greutate.

Care sunt bazele dietei disociate?

Regimul alimentar este inspirat de obiceiurile alimentare care au caracteizat umanitatea de la inceputurile sale. Din antichitate cand oamenii isi asigurau alimentatia din vanatoare.

Sistemul nostru digestiv nu este construit sa digere in acelasi timp alimente din grupuri diverse. Si totusi, exact asta fac oamenii moderni cand la aceeasi masa mananca si carne, cartofi, paine si dulciuri.

Pentru a intelege mai bine motivul pentru care dieta Rina are un succes atat de mare trebuie sa te gandesti la stramosii nostri. Crezi ca supa ce au vanat o caprioara mergeau sa culeaga plante comestibile pentru o garnitura?

Bineinteles ca nu. Mancau disociat. Adica un singur tip de aliment, la fiecare masa. Consumau fructe proaspete si animalele vanate recent. Nu le conservau pentru ca apoi sa fie creativi cu alimentele lor.

Mancau un singur tip de aliment si nu se ingrasau niciodata, cu atat mai putin sa devina obezi.

dieta rina - dulciuri - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - energy-balls-2897663_1920

Care sunt premisele dietei disociate?

Alimentele includ trei grupuri importante de nutrienti:

– carbohidrati

– grasimi;

– proteine.

Primul grup include doua subgrupuri:

– carbohidrati complexi sau amidon;

– carbohidrati simpli sau zahar.

Procesul digestiv este diferit pentru fiecare categorie in parte, avand loc intr-un loc anume a tractului digestiv.

Spre exemplu, in cazul amidonului, grupul din a doua zi a dietei Rina, procesul digestiv incepe in stomac si este completat in duedem, prima parte a intestinului subtine.

In plus, difera si durata procesului digestiv. Unele produse sunt complet transformate sub actiunile acizilor si enzimelor gastrice in numai cateva minute. In cazul altora mecanismul poate dura… aproape o vesnicie.

Imagineaza-ti pentru o clipa ca la o singura masa consumi doua alimente incompatibile din punct de vedere al procesului digestiv. Fiecare necesita anumite enzime, un interval de timp precis si un mediu potrivit.

Nu este de mirare ca atat de multi oameni sufera din cauza tulburarilor gastrice. Problema este modul in care combina alimentele.

Nici nu te poti astepta la altceva de vreme ce unele produse sunt digerate imediat la nivelul stomacului. In cazul altora, procesul digestiv este putin „intarziat” de aparitia fermentarii.

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Cuvinte cheie:
Data articol: 12/09/2023