Shop
Ultimele 100 de articole

Dieta Rina. Totul despre dieta de 90 de zile. Exemple de retete

28 februarie 2019, , Vizualizări:
dieta rina - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - salad-2756467_960_720

 

Dieta Rina elimina disconfortul gastric

Te-ai plans vreodata de disconfortul gastric dupa ce ai mancat fructe si produse de patiserie?

Problema este ca gogosile sunt bogate in carbohidrati. Acestia se digera mai greu spre deosebire de fructe care sunt asimilate imediat. In timp ce fructele isi asteapta randul sa fie digerate, incep sa se descompuna intrand in putrefactie.

Din cauza acestei combinatii nefericite si a altora de acelasi fel isi fac aparitia toxinele. Si daca nu faci ceva, sa-ti schimbi obiceiurile alimentare si regimul zilnic te vei confrunta din ce in ce mai des cu urmatoarele probleme (pe care poate le-ai experimentat deja):

– fermentarea alimentelor mancate;

– digestie lenta;

– senzatia de greutate in stomac;

– dificultatea asimilarii anumitor nutrienti;

– tulburari gastrointestinale (balonare, constipatie etc).

Daca vei urma dieta Rina vei descoperi ca aceasta este prietenoasa cu stomacul tau.

 

 

Dieta Rina – programarea meselor si cele trei faze digestive

Programarea meselor este stricta. Micul dejun se mananca intotdeauna inainte de ora 12:00, iar pranzul si cine trebuie consumate inainte de 20:00.

Singurele exceptii sunt in zilele speciale in care nu consumi decat fluidele acceptate. Daca nu respecti programul recomandat atunci procesul digestiv este ingreunat si succesul programului de scadere in greutate va fi compromis.

 

 

Ritmul circadian si fazele digestive din dieta Rina

In univers totul se desfasoara cu o frecventa anume: anotimpurile, miscarile planetelor, ceasul, viata organismelor vii…

In organismul uman exista anumite mecanisme care dicteaza ritmul de crestere, de regenerare a tesuturilor, de eliminare a toxinelor etc. Toate acestea pot fi integrate in ceea ce este cunoscut sub numele de ritmul circadian sau ceasul biologic care este legat de ciclul lumina-intuneric.

Digestia include trei cicluri, fiecare dintre ele durand in jur de opt ore:

– curatare;

– nutritie;

– digestie.

 

Odata ce ai inteles aceste principii poti sa le pui in aplicare in dieta Rina. Si, intr-o perioada de timp, mai exact 90 de zi, vei obtine ceea ce doresti: adica un corp mai suplu si mai sanatos.

Datorita succesiunii celor trei faze precum si a combinatiilor elimentare adecvate, vei putea sa-ti personalizezi meniul zilnic. In afara scaderii treptate in greutate, vei mai avea si alte beneficii:

– imbunatatirea starii generale de sanatate;

– vei avea mai multa energie si vitalitate;

– iti vei recapata optimismul si increderea de sine;

– iti vei detoxifia corpul.

 

Cum functioneaza cele trei faze digestive

Nu intamplator creatorul dietei Rina a luat in calcul fazele digestive. Atat timp cat iti educi corpul sa manance si sa doarma in aceleasi intervale de timp, iti vei stabili o buna rutina de urmat. Asfel, organismul nu va fi tentat sa asimileze toti nutrientii din alimentele furnizate.

Daca, insa,  somnul si programul de masa sunt haotice, corpul va incerca sa compenseze orice deficit prin acumularea de cat mai multe rezerve.

 

Asadar, mesele vor fi stabilite in functie de fazele digestive:

 

 

Faza de curatare – intre 4:00 si 12:00

Acum sunt eliminate toate toxinele acumulate asa ca este extrem de important pentru a lua deciziile corecte. In faza de curatare ar trebui sa iei micul dejun care are urmatoarele scopuri:

– activarea mecanismelor digestive;

– pregateste corpul pentru mesele urmatoare.

Consuma fluide si alimente cu un continut ridicat de apa pentru ca acestea faciliteaza procesul de detoxifiere. Tot ceea ce mananci trebuie sa fie usor digerabil astfel incat sa sprijine ciclul de curatare.

Poti opta pentru fructe zemoase, legume neutre sau alte cruditati. Pentru diversificare, poti inlocui toate acestea cu sucuri proaspete de fructe si legume.

Dieta Rina este destul de permisiva asa ca daca iti va este foame, poti manca un alt dejum vegetal insa nu mai devreme de doua ore dupa primul.

 

 

Faza nutritionala – intre 12:00 si 20:00

In aceasta perioada poti manca atat pranzul cat si cina. Cum corpul este destul de activ si consuma cele mai multe calorii este nevoie de o crestere a cantitatii de nutrienti.

In timpul dietei Rina nu sunt permise gustari, insa te poti baza pe retete complexe in functie de ziua in care te afli: proteina, amidon, dulciuri si vitamine.

Pentru a scapa de senzatia de foame ai putea manca un al doilea mic dejun dupa amiza si pranzul sa-l iei intre 14:00 si 15:00. O salata de cruditati si o felie de paine vor fi de ajuns sa-ti satisfaca apetitul pana la cina.

 

 

Faza digestiva intre 20:00 si 4:00

Ultimele 8 ore ale ciclului coprespund digestiei propriu zisa. In aceasta faza corpul este pregatit sa extraga si sa asimileze nutrientii din mancarea oferita in primele doua faze.

In acest moment, cel mai probabil te odihnesti, relaxezi sau macar reduci intensitatea activitatilor. In acest fel, sistemul digestiv isi poate indeplini rolul pentru care a fost creat.

Pentru a preveni manifestarile neplacute care acompaniaza digestia lenta este recomandat ca masa de seara sa fie servita cu cel putin trei ore inainte de a merge la culcare. Regula este valabila si dupa ce ai incheiat cele 90 de zile ale dietei Rina. In acest fel, vei mentine rezultatele obtinute.

 

dieta rina retete - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - tray-2546077_1920

 

Dieta Rina Exemple de retete

 

Ziua 1 – Proteine

Mic dejun: 2 portocale sau 2 kiwi

 

Pranz: Piept de pui cu salata

Ingrediente:

2 bucati piept de pui, fara pielita ;

legume pentru supa ;

1 vanata mare ;

1 rosie ;

1/2 lingurita oregano ;

1/2 lingurita rozmarin uscat ;

un usturoi zdrobit ;

patrunjel taiat marunt ;

1 lingura ulei de masline ;

sare ;

piper negru ;

Se amesteca uleiul de masline, rozmarinul si usturoiul zdrobit. Se taie vanata felii, se
toarna uleiul peste felii si se rumenesc pe ambele parti. Se aseaza feliile de rosie
deasupra si se presara patrunjelul taiat. Se fierbe un piept de pui la foc mic (celalalt se pastreaza pentru cina) in supa de legume. Se dezoseaza pieptul de pui si se rumeneste pe ambele parti in aceeasi tigaie in care au fost rumenite feliile de vinete.
Se prepara salata asortata.

 

Cina: La cina se serveste jumatate de portie din preparatul culinar de la pranz

 

 

Ziua 2 – Amidon

Mic dejun: 3 caise sau o banana taiata felii

 

Pranz: Supa ungureasca

Ingrediente:

400 g varza acra ,

4 cartofi ,

1 lingura ulei ,

1 ceapa mica ,

1 lingurita boia de ardei ,

1 lingura pasta de rosii ,

1 catel de usturoi ,

1 varf cutit chimen,

o frunza de dafin sare,

cateva boabe de piper negru

700 ml supa

Se prajeste ceapa in ulei apoi se adauga usturoiul, pasta de rosii, boia de ardei, chimenul, frunza de dafin si piperul, dupa care se toarna supa. Cand incepe sa fiarba, se adauga varza murata si cartofii taiati cubulete. Se fierbe pana se inmoaie. Se adauga sare dupa gust.

Se poate prepara cu varza proaspata, in acest caz, se adauga putin otet.

 

Cina: jumatate din portia preparata la pranz.

 

 

Ziua 3 – Carbohidrati

Mic dejun: Un ciorchine strugure sau 2 curmale japoneze (sau orice alte fructe de sezon)

 

Pranz: Pizza

Ingrediente:

250 g faina

15 g drojdie

1/2 lingurita zahar

sare – un varf de cutit

4 linguri sos de rosii

1 lingurita ulei de masline

Se dizolva zaharul si drojdia in apa calduta. Cand drojdia se umfla, se adauga faina sarata si se framanta un aluat. Se lasa o jumatate de ora la dospit, apoi se intinde o foaie subtire si se unge cu uleiul de masline si sosul de rosii. Se coace 20 de minute in cuptorul incalzit in prealabil la 200°C.

– Aluatul de pizza poate fi cumparat si din comert.
– Sosul de rosii poate fi inlocuit cu rosii pasate si condimente.

 

Cina: Se poate consuma o felie de tort sau 3 cupe de inghetata si 4 bucatele de ciocolata neagra.

 

 

Ziua 4 – Vitamine

Mic dejun: Fructe coapte

Ingrediente:

o banana

2 kiwi

2 portocale

2 prune

o cana de zmeura

Se taie o banana si 2 kiwi in felii si se aseaza intr-un castron cu felii de portocala, 2 prune si o cana de zmeura. Se toarna sucul de la o portocala si se amesteca usor ingredientele. Folosind o folie de aluminiu, se imbraca interiorul unui vas astfel incat marginile sa poata fi indoite si bine sigilate (pentru a preveni scurgerea sucului). Se aseaza amestecul de fructele in interior, se strang marginile bine si se coace 7 minute in
cuptorul incalzit in prealabil la 190°C.

 

 

Pranz: Prajitura cu fructe uscate

Ingrediente:

prunele

smochinele

stafidele

nuca

fulgi de cocos

Se pun la inmuiat prunele, smochinele, stafidele, etc. in apa cel putin 2 ore (sau peste noapte). Se scurge apa (sau se poate bea), se pun fructele inmuiate in blender si se amesteca pana se uniformizeaza. Separat, se macina nuci si fulgi de nuca de cocos. Se framanta un aluat si se face o prajitura sau se pot face mingi de fructe.

 

Cina: se poate consuma o banana zdrobita cu miez de nuca.

 

(Sursa retete: dieta-Rina.ro/retete)

Sursa: rina.diet

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

Organic India
seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu