Shop
Ultimele 100 de articole

Dieta Ramadan: De ce ar trebui să consumi carbohidraţi la cină şi nu în timpul zilei

14 noiembrie 2012, , Vizualizări: 4,859
dieta ramadan - credit foto RTV.net

O nouă dietă, inspirată de Ramadan, luna din calendarul islamic dedicată postului, demontează mitul potrivit căruia consumul de carbohidraţi în timpul serii este cel mai periculos pentru siluetă, sugerând că o porţie de paste la sfârşitul zilei are printre beneficii reducerea riscului de diabet şi de boli cardiace.

O echipă de cercetători de la Universitatea Ebraică din Ierusalim a realizat studiul după analizarea dietelor musulmanilor din perioada Ramadan, când oamenii ţin post în timpul zilei şi mănâncă la cină mese bogate în carbohidraţi.

Sursă bună de energie, clasa carbohidraţilor include pastele integrale, pâinea, orezul şi boabele de fasole, scrie RTV.NET.
Potrivit cercetătorilor, dieta creşte nivelul de saţietate – sentimentul de săturare – şi influenţează producerea de hormoni asociaţi cu factorii de risc de atac cardiac. Ei au asigurat că regimul este promiţător pentru oamenii supraponderali care încearcă să slăbească. Citeşte şi Dieta rapidă cu portocale: Slăbeşti două kilograme în patru zile

„Ideea a venit de la studiile asupra musulmanilor în perioada Ramadan, când aceştia ţin post în timpul zilei şi consumă seara alimente bogate în carbohidraţi, în acea perioadă secreţia de leptină suferind schimbări”, a spus profesorul Zecharia Madar, savant şef în Ministerul de Educaţie al Israelului.

Descoperă care au fost beneficiile dietei Ramadan pentru participanţii la studiu pe RTV.NET.

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu