Dieta pentru grupa de sange B - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Dieta pentru grupa de sange B

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Diete sanatoase » Dieta pentru grupa de sange B
Dieta pentru Grupa de sange B - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - salmon-1485014_1920

Continuam cu urmatoarea grupa de sange din dieta lui Peter D’Adamo: Grupa B. Saptamana trecuta am prezentat dieta recomandata persoanelor care se inscriu in grupa sangvina A. Daca esti interesat de dieta recomandata persoanelor cu grupa 0, intra aici. Pentru generalitati legate de controversata dieta pe grupele de sange creata de doctorul naturopatic Peter D’Adamo, te asteptam aici.

Te mai poate interesa

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Dieta pe grupe de sange – Grupa 0

Dieta pe grupe de sange – Grupa A

Dieta pe grupe de sange – Grupa AB

Dieta pentru Grupa de sange B: Caracteristicile grupei B

Potrivit lui D’Adamo, persoanele care se inscriu in grupa B sunt diferite de cele din grupele A si 0. Daca grupa 0 este considerata cea a Vanatorului, iar grupa A – a Agricultorului, despre cei cu grupa sangvina B se spune ca sunt Exploratorii. Prototipul ancestral al grupei B sunt oamenii impinsi din savanele fierbinti est-africane catre inaltimile friguroase ale muntilor Himalaya. Prima data grupa B a fost identificata triburi mixte de mongoli si caucazieni. Cum triburile mongole au pornit in expansiune, grupa B a fost raspandita catre campiile Euroasiei. Avand in vedere “specificul” triburilor nomade, dieta stramosilor persoanelor din grupa B era bazata in special pe produse de origine animala: carne si lactate.

Dieta pentru Grupa de sange B: Bolile des intalnite la persoanele din grupa B

Principala problema a persoanelor care se inscriu in grupa sangvina B este sensibilitatea la dezechilibru. Daca respecta regulile unui stil de viata sanatos, nu fac excese de nici un fel, nu au nici o problema. Insa cel mai mic dezechilibru le poate provoca neplaceri. Mai ales cand e vorba de stres, creste nivelul de cortizol. Tocmai de aceea, persoanele din grupa B sunt mai predispuse riscului de a dezvolva Sindromul X (adica sindromul metabolic), slecroza multipla, sindromul oboselii cronice si chiar lupus. De asemenea, pe acelasi fond de stres, persoanele din grupa B au sistemul imunitar mai sensibil. Insa, daca reusesc sa tina sub control nivelul stresului si duc un stil de viata echilibrat, posesorii grupei sangvine B sunt cei mai in forma din toate grupele de sange si cei mai echilibrati mental.

Dieta pentru Grupa de sange B: Alimente permise si interzise in grupa B

Potrivit lui D’Adamo, alimente precum porumbul, graul, lintea, rosiile, alunele si semintele de susan sunt nocive pentru persoanele din grupa B intrucat le ingreuneaza procesul metabolic, ceea ce duce la oboseala cronica, retentie de lichide, hipoglicemie. De asemenea, cei din grupa B trebuie sa evite carnea de pui, din cauza lectinei la care posesorii acestei grupe sangvine sunt foarte sensibili deoarece aceasta le poate provoca atacuri de cord si dereglari ale sistemului imunitar.

In schimb, posesorilor grupei sangvine B le sunt recomandate carnea de capra, miel, berbec, iepure, caprioara. De asemenea, legumele verzi, ouale si lactatele degresate contribuie la un control mai bun asupra greutatii.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 15/04/2022