Dieta cretana, cea mai sanatoasa dieta cu efect pe termen lung - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Dieta cretana, cea mai sanatoasa dieta cu efect pe termen lung

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Diete sanatoase » Dieta cretana, cea mai sanatoasa dieta cu efect pe termen lung
Dieta cretana

Dieta cretana va ajuta sa slabiti sanatos si eficient cu ajutorul unei alimentatii sanatoase, iar efectul de slabire se mentine o perioada lunga de timp.
Atat de multe diete promit rezultate uimitoare si o pierdere in greutate drastica. Unele dintre ele includ mai multe proteine, altele sunt concepute pentru a renunta la carne si produse de panificatie, iar unele de-a dreptul ne condamna la moarte, scrie Bewoman.ro.

Majoritatea femeilor sunt obsedate de diete si se limiteaza la mancare, in ideea ca aspectul lor este mai important decat sanatatea. Potrivit specialistilor, majoritatea dietelor nu sunt sanatoase si distrug corpul nostru. Multi oameni limiteaza alimentele necesare pentru organism si astfel isi pun sanatatea in pericol.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Dar exista si diete, ale caror recomandari pentru nutritie sunt aprobate de nutritionisti. Desigur, dezacorduri cu privire la aceasta problema vor fi mereu, dar cei multi dintre experti cred ca dieta cretana este cea mai sanatoasa.

De fapt, dieta cretana nu este o dieta in sensul literal. Acestea sunt reguli pentru a manca – cum sa mancati, ce sa mancati mai mult si ce mai putin. In acest fel veti fi mult mai sanatosi si veti pierde si in greutate.

Un studiu a stabilit ca pe insula Creta, persoanele care traiesc acolo nu sufera de boli cardiovasculare si oncologice. Motivul pentru acest lucru consta in ceea ce mananca acolo si mai ales modul in care se consuma alimentele.

Locuitorii insulei respecta trei reguli pentru o nutritie adecvata. Nutritionistii, in ciuda diferentelor lor pe diverse teme, sunt de acord ca aceste trei reguli sunt cele mai importante pentru noi, in ceea ce priveste produsele alimentare. Aceste reguli sunt: mese de trei ori pe zi, preponderenta legumelor in alimentatie, consumul limitat de carne.

Citeste mai multe despre dieta cretana pe BEWOMAN.RO.

Imagine de Lukas Bieri de la Pixabay

Data articol: 04/12/2014