Cură de slăbire: De ce ar trebui sa evităm dietele de infometare? - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cură de slăbire: De ce ar trebui sa evităm dietele de infometare?

3. Dietele cu restricție calorică mare favorizează proasta funcționare a unor organe. Organismul folosește puținele calorii pe care le primește pentru funcțiile esențiale ale corpului. Acesta este motivul pentru care unele femei experimentează efecte secundare la nivel hormonal.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

4. Dietele cu restricție calorică mare induc pierderea masei musculare. Practic organismul își „canibalizează” propriile structuri proteice pentru a fi folosite în procesul numit gluconeogeneză, adică producția de glucoză din alte substraturi, cum ar fi proteinele. Deși pe cântar se poate remarca o scădere în greutate, analiza compoziției corporale va arăta că o parte importantă a kilogramelor pierdute este dată de fapt de masa musculară.

 

5. Dietele cu restricție calorică mare stimulează activitatea enzimelor cu rol de depozitare de grăsimii şi reduce activitatea enzimelor ce au rol în metabolizarea ei. Lipoproteinlipaza, principala enzimă cu rol în stocarea grăsimii în țesutul adipos va fi produsă în exces. Cu alte cuvinte, atunci când mănânci prea puțin îți pregătești corpul pentru a fi gata să stocheze mai multă grăsime în viitor.

 

Citeşte continuarea aici.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 25/05/2015