Shop
Ultimele 100 de articole

Cum sa spui NU fara sa te simti vinovat! Da, se poate!

07 iunie 2018, , Vizualizări:
cum sa spui NU - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - no-3442954_1920

Cum sa spui NU este fi o intrebare la care multa lume cauta raspuns. De multe ori, refuzul aduce cu sine o serie de reactii si din partea celui care cere si din partea celui care spune NU, reactii ce aduc cu sine sentimentul de vinovatie.

Insa, in ciuda tuturor lucrurilor invatate cand eram mici, sa spui NU este foarte important. Nu este in regula sa spunem DA oricand, oricum, oricui.

 

Iata cum sa spui NU fara sa te simti vinovat.

 

  1. Intelege de ce spui NU

Inainte de a construi o relatie cu cineva, intelege ce este important pentru tine si ce nu. Fa-ti o lista cu oameni, lucruri, evenimente carora vrei sa-ti dedici timpul. Atunci cand ai setate foarte clar prioritatile tale in viata, iti va fi foarte usor sa spui NU lucrurilor care te distrag de la drumul tau. Altfel, te vei simti frustrat ca iar nu ai stiut cum sa refuzi.

 

  1. Ofera o alternativa

Cand cineva iti cere ceva ce nu poti oferi, incearca o alternativa sau un “premiu de consolare”. Daca te simti vinovat ca nu te poti intalni intr-un anume moment cu un prieten, gaseste o cale de compromis, o alta zi sau un alt loc de intalnire, o alta ora, mai simplu de abordat pentru amandoi.

 

 

  1. Arata compasiune

Daca nu poti ajuta un cunoscut, arata-i totusi ca il intelegi si ca esti alaturi de el. Ii va fi mai usor sa accepte refuzul.

 

 

  1. Spune NU solicitarii, nu persoanei

Nu te gandi ca atunci cand spui NU ii intorci spatele unei persoane ci ca, din anumite motive, NU poti face fata acelei solicitari in momentul respectiv. Refuzul trebuie sa fie politicos, iar persoana respectiva va trebui sa inteleaga.

 

 

  1. Explica-i motivele

Nu ar trebui sa faci o intreaga expunere de motive, insa poti explica pe scurt care sunt circumstantele care te impiedica sa spui NU. Fii cinstit de fiecare data si nu incerca sa inventezi motive. Chiar si faptul ca esti obosit si nu poti sa faci ceva in acel moment este un motiv foarte serios.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu