6 obiceiuri ale oamenilor puternici - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 obiceiuri ale oamenilor puternici

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » 6 obiceiuri ale oamenilor puternici
obiceiuri ale oamenilor puternici

Obiceiurile sunt comportamente pe care le alegem constient sau inconstient. Ele ne definesc viata, iar cele mai puternice sunt cele care ne controleaza gandurile.

Iata cateva obiceiuri care iti pot schimba viata si pe care le poti implementa foarte usor in felul tau de a fi.

1. Constientizeaza

Fundatia schimbarii si a dezvoltarii personale este constientizarea. Fii atent la ce se petrece in jurul tau, la gandurile, reactiile si actiunile care te tin pe loc si gaseste modalitati de a le schimba, astfel incat sa evoluezi. Fii constient de alimentele pe care le consumi si care iti scad energia, claritatea si starea de spirit. Fii atent la programele TV pe care le urmaresti si la cartile pe care le citesti si daca ele te influenteaza pozitiv sau negativ. Cu cat constientizezi mai multe in jurul tau, cu atat vei putea sa le schimbi sau sa te schimbi.

Citeste si: 10 lucruri pe care oamenii puternici nu le fac

2. Iarta

Iertarea inseamna libertate. Atunci cand nu renunti la furie si resentimente te ranesti singur. Iertarea iti da voie sa cresti, sa te dezvolti si sa evoluezi. Cu cat ierti mai repede si mai usor, cu atat esti mai liber sa-ti folosesti energia intr-un scop pozitiv. Mai mult, ironia face ca de obicei sa te superi pe cineva care oricum nu va da importanta acestui fapt.

3. Ziua fara probleme

O vorba spune “Nu ai voie sa te plangi de ceva decat daca urmeaza sa faci ceva in acest sens!”. Asta inseamna sa te concentrezi pe solutii, si nu pe problema insasi. De asemenea, stabileste-ti o zi, de cate ori pe saptamana/luna vrei, in care sa nu te plangi de nimic. Comporta-te ca si cand ai fi pe o insula in care totul este posibil.

Nu rata nici: Care e legatura intre oamenii puternici si o copilarie cu probleme?

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 30/07/2021