Top alimente care reduc riscul de Alzheimer - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Top alimente care reduc riscul de Alzheimer

  1. Pestele

Dieta mediteraneana poate include chiar si sase portii de peste pe saptamana, insa daca ti se pare prea mult nu-ti face griji: oamenii de stiinta din spatele dietei MIND au descoperit ca si un consum de o portie de peste pe saptamana ajuta la reducerea riscului de Alzheimer. Si, potrivit unui studiu recent, publicat in American Journal of Preventive Medicine, pestele la cuptor ori fiert mancat cel putin o data pe saptamana poate creste materia cenusie, o tesut al creierului care se reduce odata cu aparitia si dezvoltarea bolii.

 

 

  1. Vinul

Studii multiple au demonstrat ca un consum moderat de vin poate ajuta inima, insa vestile bune nu se termina aici. Noi cercetari sugereaza ca vinul poate preveni si declinul cognitiv. Un studiu publicat in 2014 in British Journal of Nutrition, care a urmarit timp de cinci ani sanatatea subiectilor cu varste intre 43 si 70 de ani a descoperit ca bautorii de vin rosu care au consumat zilnic un pahar, un pahar si jumatate din aceasta licoare au experimentat cea mai putina pierdere a memorie comparativ cu cei care beau mai putin.

Dieta MIND include 10 grupuri de produse benefice pentru sanatatea creierului, insa nu trebuie sa le consumi in fiecare zi.

Zi de zi:

– cereale integrale (trei sau mai multe portii);

– legume cu frunze verzi (o portie);

– alte legume (una sau mai multe portii);

– un pahar de vin (opteaza pentru rosu).

 

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 19/11/2015