Super-alimentele: Cele mai bune fructe si legume pentru sanatatea ta
5. Ridichea
Toate tipurile de ridiche sunt sanatoase (de la ridichea alba, la cea rosie sau neagra). Studii recente au scos la iveala faptul ca ridichea ajuta organismul sa opreasca dezvoltarea celulelor canceroase (inclusiv in cazul cancerului de san). De asemenea, ridichea mai contine o substanta – antocianina – care ajuta la recuperarea muschilor dupa antrenamente.
6. Catina incasa
Incan Berries, sau „agauaymanto”, „mullaca”, „uvilla”, „uchuva”, „cape gooseberry”, sau – mai pe romaneste – catina incasa este noul fruct-minune. Dupa ce multi dintre noi s-au invatat deja cu fructul goji, o alta aparitie exotica ne pune la incercare gusturile. Acest fruct originar din America Latina este bogat in vitamina C, A, fier, niacina si fosfor. Foarte bogat in proteine si fibre, acest fruct are un gust schimbator: dulce si aromat la inceput, se transforma apoi in ceva acrisor.
7. Mineole
Aceste fructe sunt rezultatul combinarii a trei specii de citrice: grapefruit, portocale si mandarine. Mineolele contin 140% din doza zilnica recomandata de vitamina C si au 90 de calorii.
Imagine de RitaE de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2