Retete de prajituri: Top 30 prajiturile copilariei - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Retete de prajituri: Top 30 prajiturile copilariei

Retete de prajituri: Top 30 prajiturile copilariei

Retete de prajituri #21: Placinta cu iaurt

Reteta de la

Placinta cu iaurt

Ingrediente Placinta cu iaurt

-1 pachet foi de placinta;
-900 gr.iaurt cat mai gras;
-8 oua;
-100 gr.unt;
-10 linguri zahar;
-esenta de lamaie;

Mod de preparare Placinta cu iaurt

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul, dupa care se adauga iaurtul si esenta de lamaie.
Intr-o tava punem un strat de foi care au fost unse cu unt topit, turnam o parte din amestec si continuam in acest fel pana la terminarea ingredientelor.
Tava se introduce la cuptor pentru o ora la foc mic. Cand este gata se scoate sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se baga la frigider pentru 1-2 ore.

Pofta buna!

Retete de prajituri #22: Prajitura desteapta

Reteta de la

Prajitura desteapta

Ingrediente Prajitura desteapta / Prajitura inteligenta

8 oua
250 g margarina
225g faina
2 linguri apa
1 litru lapte caldut
2 pliculete de zahar vanilinat
300 g zahar tos
1 lingurita coaja rasa de portocala sau lamaie
2 linguri zahar pudra

Mod de preparare Prajitura desteapta / Prajitura inteligenta

Se pun intr-o cratita cele 250 g margarina la topit, apoi se lasa la racit.

Albusurile se bat spuma.

Intr-un alt vas se pun galbenusurile, se adauga zaharul tos si pliculetele de zahar vanilinat, cele 2 linguri de apa, coaja de portocala sau lamaie si se mixeaza totul pana la omogenizare. Apoi se adauga margarina topita si se mixeaza din nou.

Cernem faina peste aceasta compozitie si omogenizam apoi turnam si laptele si mixam bine.

La final adaugam in compozitie si albusurile batute spuma, amestecam bine cu un tel pana sunt complet inglobate si obtinem o compozitie lichida, asemanatoare compozitiei de clatite.

Se unge o tava mai inalta cu ulei si se tapeteaza cu faina apoi se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mic spre mediu pentru 50-60 minute.

In timpul coacerii este de preferat sa nu se deschida cuptorul.
Prajitura va creste usor apoi se va lasa formand o usoara crusta deasupra si una la baza, iar mijlocul va ramane cremos, dar ferm.

Se scoate din cuptor, se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Retete de prajituri #23: Cornulete

Reteta de la

Ingrediente Cornulete

1 1/2 cana bors
1 cana ulei
drojdie cat o nuca
sare
1 lingura zahar
faina cat cuprinde
rahat pentru umplut cornuletele

Mod de preparare Cornulete

– In borsul putin caldut dizolvam drojdia
– adaugam uleiul, sarea zaharul
– adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat potrivit de tare
– intindem in foaie subtire, decupam dupa modelul dorit, asezam cate o bucativa de rahat, rulam in forma de cornulet
– asezam in tava cornuletele si le dam la cuptor (incins in prealabil )pana se rumenesc usor
– lasam sa se racoreasca putin
– cat sunt inca caldute le trecem prin zahar pudra, le asezam pe un platou si servim.
Pofta buna!

Retete de prajituri #24: Biscuiti spritati

Reteta de la

Biscuiti spritati

Ingrediente Biscuiti Spritati

– 400 g untura topita (sau 2 pachete de unt);

– 4 oua;

– 400 g zahar;

– 2 pliculete zahar vanilat;

– 2 lingurite praf de copt;

– coaja de lamaie (2-3 lingurite cu varf);

– 1200 g faina.

Mod de preparare Biscuiti Spritati

Se amesteca toate ingredientele (in afara de faina) timp de 30 de secunde. Se adauga apoi faina (toata o data) si se amesteca din nou, dupa care se lasa 30 de minute la rece. Se unge o tava cu untura si se pudreaza cu faina. Se formeaza biscuitii cu ajutorul unei forme speciale care se ataseaza la masina de tocat, se aseaza in tava si se baga la cuptor, lasandu-se 20-30 de minute. Cand sunt gata, se scoate tava din cuptor si se desprind biscuitii cu ajutorul unei spatule. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pot servi ca atare sau cu unt de arahide, crema de ciocolata ori dulceata si gem, de orice fel!

Pofta buna!

Retete de prajituri #25: Nuci

Reteta de la

Nuci

Ingrediente Nuci

3 oua

1 ceasca de zahar

1 ceasca de ulei

1 praf de copt

2 plicuri de zahar vanilat

faina cat cuprinde (aprox 500-600 gr)

Crema se face din: 1 borcan de ciocolata, miez de nuca si resturi de nuci obtinute din decuparea lor (sfaramate)

Mod de preparare Nuci

Se bat ouale bine, se adauga zaharul, uleiul, praful de copt + faina, se amesteca foarte bine, trebuie sa iasa o coca vartoasa. Se fac bilute micute si se baga in forma de nuci incinsa, se coc pe aragaz pe ambele parti, apoi formele se lasa la racit, se umplu cu crema.

Pofta buna!

Retete de prajituri #26: Placinta cu branza

Reteta de la

Placinta cu branza dulce si stafide

Ingrediente Placinta cu branza

1 pachet de foi de placinta
800 g branza dulce
100 g stafide
1 cana de zahar
6 oua
1 cana si jumatate de apa
ulei pentru uns foile
zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare Placinta cu branza

Se amesteca bine ouale cu apa si zaharul. Se pun in tava 4 foi de placinta, unse in prealabil cu ulei, apoi se pune jumatate din branza dulce, se presara jumatate din stafide si apoi se toarna juamtate din amestecul de oua cu zahar si apa. Se acopera cu alte 3 foi de placinta unse cu ulei. Apoi restul de branza, stafide si amestecul de oua. Se acopera compozitia cu inca 3 foi de placinta si se inteapa din loc in loc cu furculita.
Se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la foc potrivit.
Dupa ce e gata, se scoate de la cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar vanilat si se portioneaza.

Pofta buna!

Retete de prajituri #27: Salam de biscuiti

Reteta de la

Ingrediente Salam de biscuiti

200g de unt
140g de zahar tos
4 oua mari
2-3 linguri de cacao
50 ml de prosecco sau sampanie
un praf de sare
250g de ciocolata neagra, cu 80% cacao
150g de biscuiti tari, maruntiti grosier
100g de migdale decojite, tocate mare
80g de nuci, tocate grosier
140g mix de smochine, tocate mai mare
zahar pudra, pentru presarat

Mod de preparare Salam de biscuiti

Amestecati untul si zaharul cu mixerul pana obtineti o crema afanata. Adaugati ouale pe rand, batand bine compozitia inainte de a-l pune pe urmatorul. Chiar daca amestecul pare sa se taie, se va inchega din nou cand adaugi celelalte ingrediente. Incorporeaza pudra de cacao, prosecco/sampania si sarea de mare.

Puneti ciocolata intr-un bol asezat deasupra unei oale cu apa clocotita (bain-marie) si stingeti focul, amestecand din cand in cand, pana devine extrem de cremoasa. Puneti bolul deoparte pentru a se raci un pic. Incorporeaza ciocolata in amestecul de ou. Adaugati biscuitii, toate tipurile de nuci si fructele uscate.

Intindeti o folie alimentara in strat dublu pe o suprafata curata, pe care ati sters-o cu o carpa umeda (astfel folia se va lipi mai bine).

Cu ajutorul unei linguri, puneti compozitia pe partea centrala a foliei – trebuie sa alcatuiti o forma de salam cu o lungime de aproximativ 35cm. Inveliti-l cu folia alimentara, apasandu-l de suprafata de lucru pentru ca folia sa se lipeasca strans. Dupa ce l-ati acoperit complet, apucati folia de capete si rasuciti salamul, ca si cand ar fi un sucitor, pentru a strange si mai tare invelisul. Legati capetele si puneti desertul in frigider peste noapte.

Inainte de a servi, inlaturati folia, taiati-l in felii generoase si pudrati totul cu zahar pudra.

Spor la bucatareala si pofte nebanuite va doresc!

Pofta buna!

Retete de prajituri #28: Fursecuri

Reteta de la

fursecuri

Ingrediente Fursecuri

– 150 gr unt

– 2 buc. oua

– 250 gr zahar

– 200 gr faina alba

– 2 lingura cacao

– 150 gr ciocolata menaj neagra

– 1 buc. esenta rom

– 1 buc. plic praf copt

Mod de preparare Fursecuri

Se mixeaza untul cu zaharul pana ce zaharul se topeste , se adauga ouale pe rand amestecand dupa fiecare ca sa nu se taie, apoi amestecam si ciocolata (taiata cu cutitiul cubulete NU RASA), faina si cacaua cernuta prin sita cu praful de copt, apoi adaugam si esenta de rom cu grija (putem folosi doar jumatate din esenta). Incingem bine cuptorul, asezam hartie de copt pe o tava si punem incet din aluat cam o jumatate de lingurita rasa, nu mult pentru ca riscam ca fursecurile sa se lase, le punem la o distanta destul de mare una fata de cealalta cam 3 cm (mie imi intra 11-12 intr-o tava mare de aragaz). Tinem la cuptor circa 8-10 min. Se sevesc calde sau reci.

Pofta buna!

Retete de prajituri #29: Prajitura tavalita

Reteta de la

Tavalita

Ingrediente Prajitura tavalita

Blat:
– 5 oua
– 1 cana zahar
– 1,5 cani faina alba
– 1 pliculet praf de copt
– 1 pliculet zahar vanilat
– 5 ml esenta de rom
– 500 gr nuca prajita si macinata
Crema:
– 250 grame margarina
– 1 cana zahar
– 1 plic cacao
– 5 ml esenta de rom
– 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare Prajitura tavalita

BLAT:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat separat intr-un castron impreuna cu zaharul. Cand albusurile sunt batute spuma adaugam galbenusurile frecate cu zahar vanilat si esenta de rom, dupa care amestecam. Adaugam apoi faina in care am incorporat praful de copt si amestecam usor cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia o turnam intr-o tava dreptunghiulara 25*35 in care am pus hartie de copt si o dam la cuptor la 180 grade, pentru 25 minute ( cuptorul preincalzit in prealabil ).
Cand este gata o lasam sa se raceasca apoi o taiem in romburi.

CREMA:
Intr-o oala punem margarina, 1 cana zahar, pachetul de cacao, esenta de rom si zahar vanilat. Dam la foc mic si amestecam continuu pana cand ingredientele se topesc si se omogenizeaza. Lasam crema la racit dar nu de tot, trebuie sa fie un pic calduta.

ASAMBLARE:
Fiecare romb se trece prin crema apoi se tavaleste prin nuca.
Tavalitele se asaza pe o tava si se lasa la rece peste noapte. Se servesc a doua zi.

Pofta buna !

Retete de prajituri #30: Prajitura „Semiluna”

Reteta de la

Prajitura „Semiluna”

Ingrediente Prajitura „Semiluna”

6 oua, o cana de zahar, o cana de faina, 1/2cana de ulei, esenta vanilie, o lingurita amoniac stins cu suc de lamaie, 200 g miez de nuca prajit si maruntit, un plic de zahar vanilat, un praf de sare

Mod de preparare „Semiluna”

Se bat albusurile de ou cu un praf de sare apoi zaharul turnat treptat, pana obtinem o bezea, apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul, amoniacul stins cu o lingurita de suc de lamaie sau otet, esenta si faina turnata in ploaie. Se amesteca usor, de jos in sus, pana la incorporarea ingredientelor apoi se toarna aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si se presara deasupra, pe toata suprafata, miezul de nuca si se da la cuptor, la foc potrivit, cca40min.la foc potrivit, dupa care se pudreaza cu zahar vanilat si se taie sub forma de semiluna, ajutandu-ne de gura rotunda a unui pahar.

Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 22/12/2023