12 retete de ciorbe si supe populare la romani - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

12 retete de ciorbe si supe populare la romani

retete de ciorbe si supe

Retete de ciorbe si supe #6 Ciorba de fasole

ciorba de fasole

Ingrediente Ciorba de fasole

-500 gr fasole uscata
-2 morcovi
-1 ceapa
-1 telina
-3 linguri pasta de tomate
-50 ml ulei
-1 ardei gras
-1 ceapa mai mica pentru calit
-leustean verde
-sare,cimbru

Mod de preparare Ciorba de fasole

Alegem fasolea si o punem la inmuiat in apa rece de seara.
Spalam ciolanul si il taiem cubulete,sau feliute sau cum doreste fiecare.Se pune la fiert intr-o oala cu apa.
Ceapa,ardeiul,morcovul si telina se taie cubulete.Cand ciolanul aproape a fiert se adauga legumele si fasolea.
Se lasa la fiert pana cand toate legumele s-au inmuiat bine.Se adauga cimbru si sare dupa gust.
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu uleiul.Cand a devenit sticloasa se adauga pasta de tomate.Se mesteca bine pana se incorporeaza toata pasta.
Se adauga in oala care fierbe si se mai lasa circa 5 minute.La sfarsitul prepararii se adauga leusteanul verde.

Pofta buna!

Retete de ciorbe si supe #7 Ciorba de pui

ciorba de pui

Ingrediente Ciorba de pui

-1 caserola de aripioare de pui, (circa 1 kg.)
-1 ceapa,
-3 morcovi,
-2 radacini de pastarnac,
-1/4 bucata telina,
-50 ml.ulei,
-1 plic bors MAGGI,
-sare dupa gust,
-600 gr.smantana,
-4 oua,
-1 kg.cartofi noi,
-o legatura de patrunjel verde.

Mod de preparare Ciorba de pui

-Se spala aripioarele, se pun la fiert, se trag doua, trei clocote si se arunca apa, se clatesc aripioarele si se pun la fiert cu apa si sare.
– Se curata ceapa, se toaca si se pune la undit, cand devine translucida se adauga toate radacinoasele tocate marunut si se undesc pret de cateva minute, dupa care se adauga in oala in care am pus aripioarele la foc. Adaugam si cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand sunt fierte adaugam plicul de bors MAGGI dupa gust si preferinte, sare dupa gust si lasam sa traga cateva clocote, apoi oprim focul si presuram patrunjel tocat marunt.
-Punem ouale peste smantana, le omogenizam si la un interval de cam 10 minute de la oprirea focului adaugam smantana, amestecam usor. Pofta buna!

Pofta buna!

Retete de ciorbe si supe # 8. Ciorba de legume

Ingrediente Ciorba de legume

2cepe,

3 cartofi,

2 ardei,

1 telina,

1 pastarnac,

1 morcov,

3 rosii,

pastai,

bors,

paste,

sare,

leustean.

Mod de preparare Ciorba de legume

Se pun legumele la fiert in apa taiate marunt, se adauga borsul, pastele apoi sare dupa gust.

Se mai fierbe 5 minute; se ia de pe foc si se pune leusteanul verde tocat marunt.

Pofta buna!

Retete de ciorbe si supe #9. Supa crema de legume si ardei copt

Reteta de 

Ingrediente Supa crema de legume si ardei copt

(pentru 2 portii)
2 cartofi mari,

un morcov,

un pastarnac,

o radacina de patrunjel,

cateva fire de patrunjel verde,

un catel de usturoi,

sare,

piper dupa gust,

un strop de ulei de masline

2 ardei kapia copti si curatati de samburi si pielita

Mod de preparare Supa crema de legume si ardei copt

Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata de coaja, se spala si se taie rondele, usturoiul se curata si se feliaza, se acopera cu apa si se pune sa fiarba bine cu un praf de sare si un strop de ulei de masline.
Se scurg si se separa zarzavatul de supa. In cana unde avem zarzavatul fiert adaugam si fasiile de ardei copt, dam la blender pana se obtine un piure fin pe care il subtiem la consistenta unei supe creme cu supa oprita. Se adauga si un praf de piper daca se doreste. Se serveste cu crutoane.
Pofta buna!

 

Retete de ciorbe si supe #10. Supa crema de ciuperci

Reteta de

Ingrediente Supa crema de ciuperci

400 gr ciuperci brune un morcov

2 cepe o buc telina

2 cartofi

1 l supa de legume (sau apa)

50 gr margarina  (sau unt)

2 lg ulei de masline crutoane de paine sare piper usturoi

Mod de preparare Supa crema de ciuperci

Ceapa tocata marunt se pune la calit in margarina (unt) apoi adaugam rondelele de morcov si telina taiata felii. Dupa 5 min adaugam ciupercile taiate lame si calim in continuare cam 10 min. Adaugam supa de legume si lasam sa fiarba la foc potrivit. Punem si cubuletele de cartofi, mai completam cu supa daca este nevoie si lasam la fiert pana ce toate legumele s-au inmuiat bine. Condimentam cu sare si piper dupa gust si dam deoparte sa se racoreasca putin. Se pune in blender si se formeaza crema. Daca este prea multa zeama mai oprim inainte de a trece-o prin blender.

 Se serveste in boluri insotita de cipsuri din ciuperci un pic de ulei de masline fulgi de ardei iute si crutoane de paine cu usturoi.

Pofta buna!

Retete de ciorbe si supe #11. Ciorba a la Grec

Reteta de

 Ingrediente Ciorba a la Grec

-2 bucati piept de pui (cam1,8 kg.),
-3 cepe mici,
-2 morcovi,
-1 radacina pastarnac,
-2 radacini patrunjel,
-o bucata telina,
-1 legatura leustean verde,
-2 linguri orez,
-1 lamaie,
-1 lingura Maggi secretul gustului intensavor cu gust de legume,
-1 lingura bors maggic,
-200 ml lapte dulce,
-500 gr.smantana,
-sare dupa gust,
-4 oua,
-2 capatane de usturoi.

Mod de preparare Ciorba a la Grec

-Se spala carnea si se pune la fiert cu o capatana de usturoi, se lasa sa traga cateva clocote, se arunca apa, se clateste carnea, se taie cubulete mici si se pune in alta oala cu apa rece.
-Legumele se curata si se pun la fiert cu apa si putina sare, cand sunt fierte se paseaza si se pun peste carnea taiata. Se trag cateva clocote si se adauga zeama de lamaie, maggi secretul gustului si o lingura de bors maggic pentru un gust si o savoare placuta, orezul si se lasa la fiert, cam asa cat sa traga cateva clocote, apoi oprim focul
-Se curata o capatana de usturoi, se toaca marunt si se face mujdei, peste usturoi se adauga laptele, smantana si ouale si se mixeaza bine. Turnam compozitia peste ciorba, amestecam usor si presuram leustean verde tocat marunt.

De preferat sa adaugam smantana abia dupa vreo 5 minute dupa ce oprim focul, asa nu riscam sa se taie smantana.

Pofta buna!

Retete de ciorbe si supe #12. Supa de rosii cu galuste

Ingrediente Supa de rosii cu galuste

– 500 gr rosii
– 2 cutii rosii decojite
– 1 ceapa
– 1 morcov
– 1 telina
– 1 ceasca de gris
– 3 oua
– 3 linguri ulei
– piper,sare
– leustean verde

Mod de preparare Supa de rosii cu galuste

Oparim rosiile cateva minute sa le putem curata pielitele. Le taiem cubulete.
Taiem morcovii, telina si ceapa cubulete.
Se pun morcovii, telina si ceapa la calit. Apoi adaugam rosiile si rosiile din cutie.
Punem  circa 4 litri de apa si lasam sa fiarba bine zarzavatul.
Intre timp facem galustele. Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul bine cu un praf de sare. Cand a devenit pufos se adauga galbenusul, apoi grisul in ploaie. Se condimenteaza cu piper.
Cand s-a fiert bine zarzavatul, dam oala de pe foc. Strecuram supa. Zarzavatul rezultat se paseaza printr-o strecuratoate sau se mixeaza la blender pana devine o pasta.
Se pune din oala pe foc si se adauga zarzavatul pasat.
Se fac cu lingura galusti care se pun in supa. Se lasa sa fiarba bine grisul.
La sfarsit se adauga leusteanul verde.

Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 26/12/2023