Bucătăria chinezească este celebră pentru gustul său aparte, aspect și combinații inedite, dar mai ales pentru că implică mâncatul cu beţişoare.
Poveştile referitoare la alimentația optimă sunt diverse, însă un lucru e cert: trebuie să alegi ce să mănânci în funcţie de calitatea hranei, de activităţile pe care le ai în programul tău obișnuit şi de vârstă.
Ghimbirul, folosit crud, fiert, prajit, copt si chiar si sub forma de muratura, este cunoscut in special datorita gustului puternic aromat si usor picant.
Aromate şi zemoase, perele sunt extrem de bogate în principii bioactive ce hrănesc şi sunt benefice întregului organism.
Unul dintre cele mai folosite alimente în bucătărie, tradiționala sare, potențează gustul mâncării. Însă, folosită într-o cantitate mare dăunează semnificativ organismului.
De proveniență din Etiopia, însă cultivate la scară redusă în România, bamele sunt unele dintre cele mai recomandate legume, pentru valoarea lor terapeutică.
Le-am adresat mai multor specialiști români în alimentație sănătoasă același set de întrebări referitor la nutriția pe care o au. Iată ce mănâncă zilnic și care sunt excepțiile pe care le fac doi medici și un trainer în alimentație raw vegan.
Sângele și organele hematopoietice au rolul cel mai important în corpul uman, pentru că de compoziţia sângelui depinde starea de sănătate, starea de spirit, aspectul și starea organelor interne. Cum putem menține sănătatea sîngelui prin tratamente naturiste?
Tratamentele naturiste ale căror efectele binefăcătoare sunt din ce în ce mai mediatizate și care garantează o sănătate de invidiat, sunt acum la îndemâna oricui.
Majoritatea rețetelor, fie ele de prăjituri, mâncăruri sau gustări sărate, conțin ouă, iar gălbenușul este în top.
Datorită celor peste 100 de compuşi ortomoleculari nutriţional-activi existenţi în acest ingredient-minune, este considerat „alimentul perfect din punct de vedere micronutriţional” și unul dintre cele mai sigure tratamente naturiste.
Daca pana acum se stia ca vitamina D are un rol foarte important in sanatatea sistemului osos, in scaderea riscului de a dezvolta boli de inima, diabet si chiar cancer, iata ca vitamina minune este benefica si pentru creier. Studii recente au dezvaluit faptul ca vitamina D contribuie din plin la scaderea riscului de a dezvolta maladia Parkinson.
Balonarea sau gazele intestinale nu sunt cel mai “comod” subiect de sanatate din cate exista, dar aproape toti ne-am confruntat cu aceasta problema la un momentat dat. Unele persoane sufera de balonare chiar in fiecare zi, dar poate fi combatuta prin alimentatie.
Mai vrei inca un motiv pentru a manca sanatos? Potrivit oamenilor de stiinta, alegerile alimentare pot scadea sansele de a te confrunta cu Alzheimer.
Intr-o dieta de slabire este important sa includeti alimente si bauturi, care au proprietati speciale si ajuta la detoxifiere si la pierderea in greutate rapid.
Este una dintre acele diete sanatoase și sigure pe care ți-o dorești. Ai încercat, probabil, destule rețete riscante, unele cu efect rapid, urmate de o îngrășare rapidă. Dacă ești în căutare de diete sanatoase, oprește-te la asta! Această dietă nu
Exista unele alimente pe care specialistii precum Dr. Oz le recomanda in special pentru ca au un efect puternic de slabire si ard grasimea.
Asociatia Pro Consumatori (APC) a realizat un studiu despre ingredientele, aditivii alimentari si zaharul din iaurturile cu fructe de pe piata.
In majoritatea cazurilor sursa ingrasarii sau a unui organism dezechilibrat nutritional este mancatul din alte motive decat foamea. Multi oameni ar manca mult mai putin si mai sanatos daca ar face-o doar atunci cand le este foame.
Învață câteva trucuri simple să gătești o friptură suculentă și să fii apreciată de toată familia. Timpul de preparare, temperatura și mirodeniile pe care îl folosești te ajută să gătești carnea ca un chef.