Atunci când vine vorba despre sănătatea noastră, industria alimentară nu ne este aliat. Treaba lor este să obţină cât mai mult profit posibil şi să ne facă să cumpărăm tot mai mult, indiferent care ar fi consecinţele asupra sănătăţii sau dietei noastre. Treaba noastră este, însă, să ne informăm şi să alegem ceea ce cumpărăm, fără a ne lăsa păcăliţi.
Românii nu mănâncă sănătos şi, în consecinţă, nici sănătatea lor nu este bună, iar acest lucru se reflectă în amplificarea diabetului, a obezităţii şi a dislepidemiei, a declarat prof. dr. Nicolae Hâncu, membru corespondent al Academiei Române, cu prilejul lansării lucrării „Abecedar de nutriţie”.
Profesorul doctor Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a lansat vineri volumul „Abecedarul de nutriţie”, la librăria Bastilia din Capitală.
Cu o aromă deosebită, pepenele galben este şi un fruct extrem de sănătos. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a prezentat, pentru RTV.NET, care sunt valorile nutriţionale ale acestui fruct.
Medicii ne avertizează că nu mai consumăm fructe şi legume naturale. Acestea sunt tratate cu tot felul de substanţe dăunătoare, periculoase chiar pentru organism, ca să fie mai mari şi să pară mai frumoase, pentru a se vinde mai bine. Strugurii, merele şi roşiile sunt cele mai afectate.
Pentru a face mai uşor de suportat temperaturile ridicate, medicii recomandă să consumăm cât mai multe mâncăruri uşoare, să ne hidratăm, să purtă pălării şi îmbrăcăminte din ţesături naturale în culori deschise.
Persoanele care suferă de diabet au nevoie de un regim alimentar special şi cu grijă ales. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a declarat, pentru RTV.NET, care sunt fructele şi legumele indicate diabeticilor.
Industria alimentară din toată lumea a trebuit să inventeze „ingrediente” fel de fel astfel încât produsele să devină tot mai ieftine şi să acopere cererea mare. Ce-i drept, în unele cazuri, responsabilii din industria alimentară nu s-au mai gândit şi la sănătatea consumatorilor.
Frigiderul este un obiect ce nu poate lipsi din casa nimenui, deoarece este esenţial în depozitarea şi păstrarea alimentelor. Iată câteva sfaturi despre cum poţi păstra alimentele şi cum poţi scăpa de mirosurile neplăcute din frigider.
Românilor le place foarte mult sarea în bucate. Un studiu al Global Adult Tabacco Survey arată un consum dublu de sare faţă de cel normal. Nu este nici pe departe singurul exces alimentar pe care îl fac românii.
Glicemia este reprezentată de cantitatea de glucoză din sânge. Pentru o viaţă sănătoasă avem nevoie de un echilibru alimentar. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a declarat, pentru RTV.NET, care sunt aceste alimente care ajută la diminuarea glicemiei.
Cine are de făcut o prezentare sau are de dat un examen ar trebui să stea departe de băuturile acidulate bogate în fructoză. Un studiu realizat de USLA arată că persoanele care consumă cel puţin şase săptămâni astfel de produse riscă „să se prostească”.
Taxa pe fast-food va fi luată din nou în discuţie, a anunţat ministrul Sănătăţii. Vasile Cepoi a declarat că vor fi studiate modelele de taxare din ţările unde există o astfel de taxa, înainte ca ea să fie aplicată şi în România.
Crescute fără chimicale şi pline de nutrienţi, aceste 10 alimente te vor ţine sănătos întreaga viaţă.
Medicii recomandă să se consume cât mai multe fructe şi legume pentru o viaţă sănătoasă. Medicul nutriţionist, Corina Zugravu, a declarat, pentru RTV.NET, cum şi când este bine să mâncăm aceste alimente în aşa fel încât să nu ne afecteze într-un mod negativ organismul.
În fiecare zi primim noi informaţii despre alimentele antioxidante şi puterea lor de a menţine şi îmbunătăţi starea de sănătate. Cu toate acestea, un studiu recent sugerează că prea mult dintr-un lucru bun ar putea să fie dăunător sănătăţii.
Francezii sunt renumiţi pentru specialităţile culinare, iar printre ele s-ar număra şi brânza din lapte matern. Ei s-au gândit, se pare, la grija permanentă a oamenilor pentru o alimentaţie sănătoasă, aşa încât brânza din lapte matern a fost pentru ei soluţia tuturor problemelor.
Aţi avut vreodată curiozitatea să vă interesaţi cine sunt cei care produc alimentele pe care le cumpăraţi?
Specialiştii spun că alimentele care stau prea mult în frigider ar putea duce la intoxicaţii alimentare şi, în unele cazuri, la probleme de sănătate serioase.
Cu toţii ştim că „verdele” nu trebuie să lipsească din farfurie într-o zi normală, însă sunt importante toate celelalte culori. Vrei să ai un corp frumos şi armonios datorită dietei zilnice? Adaugă culori în farfurie pentru a evita problemele de sănătate şi cele legate de aspectul fizic.