Ouale sunt un plus pentru o alimentatie sanatoasa, contin aminoacizi, vitamine, minerale si proteine. Totusi, ouale sunt bogate in colesterol si daca le mananci prea des, atunci poti avea probleme.
Iata ce optiuni ai atunci cand vrei sa mananci oua, fara a avea probleme cu colesterolul din sange.
1. Atentie ce mananci intreaga zi
Poti manca linistit oua daca te asiguri ca in meniul zilei nu mai ai alte alimente care sa contina grasimi saturate si grasimi trans. Sau te poti limita doar la albus care contine doar apa si proteine.
Citeste si Efectele incredibile asupra corpului uman. 11 lucruri care se intampla cand mananci oua
2. Nu manca oua in fiecare zi
Studii recente releva faptul ca persoanele care mananca zilnic ou au riscuri crescute de a dezvolta diabet de tip 2. De asemenea, diabeticii care consuma multe oua prezinta un risc crescut de a avea probleme cardiovasculare.
3. Atentie la salmonella
Aceasta bacterie se gaseste pe coaja oualor si daca nu sunt manevrate corespunzator, bacteria poate ajunge in interiorul oului. Fermele producatoare ar trebui sa aiba totul sub control pentru a evita contaminarea. Insa ouale trebuie depozitate corespunzator nu numai la producator, ci si la distribuitor si in casele oamenilor. Pentru a evita infestarea cu salmonella este recomandat sa consumi ouale la cel mult doua saptamani dupa achizitionarea lor.
4. Precautii pentru gravide
In cazul femeilor insarcinate este recomandat ca ouale sa fie bine gatite. Ar fi bine sa se evite produsele care contin oua crude, precum maioneza sau mousse. Se va elimina astfel pericolul contaminarii cu salmonella sau cu alte bacterii care duc la toxiinfectii alimentare.
Te mai poate interesa 5 motive intelepte sa mananci oua
Citeste continuarea: 1 2