Oul, prieten sau dusman? Cand, cat si cum sa mananci oua - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Oul, prieten sau dusman? Cand, cat si cum sa mananci oua

cum sa mananci oua - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - breakfast-456351_1920

5. Doar la micul dejun

Nutritionistii spun ca cel mai bine este sa mananci oua la micul dejun pentru ca sunt satioase si se va reduce volumul de calorii pe care il vei manca la masa de pranz. Potrivit unui studiu, trei grupuri de voluntari au servit la micul dejun doua oua fierte, respectiv fulgi de porumb cu lapte si o felie de paine prajita, si un croissant si suc de portocale. In primul grup, care a mancat oua, s-a intregistrat un nivel crescut de satietate si, deci, o dorinta redusa de a mai manca. Drept pentru care, la masa de pranz s-a observat  un nivel redus de calorii ingerate, in comparatie cu cei care mancat cereale si mai ales cu cei care au mancat croissant.

6. Cheia este moderatia

Cantitatea de oua pe care un om o poate manca intr-o zi depinde de foarte multe variabile: varsta, greutate, inaltime, sex, nivelul de activitate/sedentarism, aportul zilnic de calorii, obiceiurile alimentare si starea de sanatate. Cheia, ca in orice alt aspect al vietii, este moderatia.

De asemenea, un meniu variat asigura un aport mai mare de nutrienti. Cel mai bine ar fi sa consulti medicul de familie sau un nutritionist pentru a stii exact cate oua iti este recomandat sa mananci.

Imagine de Steve Buissinne de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 08/06/2022