Shop
Ultimele 100 de articole

Oboseala, constipatie, pierderi de memorie? Ce trebuie sa stii despre deficienta de vitamina B12

27 iulie 2017, , Vizualizări: 2,376
fructe de mare - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Pentru a functiona corespunzator, organismul are nevoie de vitamine si minerale. Lipsa acestora duce la aparitia unor boli grave. Spre exemplu, Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut pana in prezent. Printre efectele deficientei de vitamina B12 se pot numara constipatia, pierderile de memorie, dificultati in mersul pe jos sau cand faci miscare, anemie, tulburari ale starii de spirit, amorteala, inflamarea limbii, dezorientare si dementa. Iata ce mai trebuie sa stii despre deficienta de vitamina B12.

 

  1. Oboseala

Oboseala este unul dintre cele mai obisnuite simptome ale persoanelor care au in organism un nivel scazut de vitamina B12. Totusi, oboseala poate fi un semn al oricarei probleme de sanatate sau poate ca nu ai dormit suficient peste noapte. Alte semne ale deficientei de vitamina B12 includ scaderea in greutate, constipatie sau diaree, greturi sau stari de voma, gaze si balonare, carcei in maini si picioare, piederea echilibrului si limba rosie.

 

 

  1. Factori care cresc riscul de deficienta de vitamina B12

Alcoolismul, dieta vegana, boala lui Crohn, varsta, interventia chirurgicala pentru pierderea in greutate – toti acesti factori au un impact asupra deficientei de vitamina B12. Deficienta de vitamina B12 apare atunci cand in dieta ta nu se gasesc nutrientii corecti sau cand organismul nu-i poate absorbi corespunzator sau cand te confrunti cu diverse probleme ale sistemului digestiv.

Devreme ce vitamina B12 provine din produsele animale, veganii risca sa se confrunte cu o deficienta. Boala lui Crohn, interventia chirurgicala pentru pierderea in greutate, alcoolismul cronic, toate interfereaza cu abilitatea unei persoane de a absorbi nutrientii de care organismul are nevoie. Persoanele in varsta au chiar mai multe dificultati de absorbtie a nutrientilor.

 

 

  1. Globule rosii insuficiente

Vitamina B12 este un nutrient esential care ajuta organismul sa produca globule rosii sanatoase. Daca te confrunti cu o deficienta de vitamina B12, organismul nu poate produce cantitatea de globule rosii de care are nevoie, ceea ce duce la anemie.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu