Musaca de cartofi cu carne tocata: Reteta #13
Reteta de: Adi84
Ingrediente Musaca de cartofi cu carne tocata
3 cartofi mari
500 g carne tocata
1 buc ceapa
1 morcov
3 linguri bulion
sare, piper dupa gust
ulei pentru prajit
Mod de preparare Musaca de cartofi cu carne tocata
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, cand sunt gata ii curatam de coaja, apoi ii taiem felii. Carnea tocata o prajim in tigaie cu putin ulei, adaugam si ceapa curatata si tocata marunt, morcovul ras, sare, piper, bulionul. Amestecam in continuu. Cand este gata formam musacaua. Punem un strat de cartofi, un strat de carne, un strat cartofi, pana terminam carmea si cartofii. Introducem la cuptor. Lasam pana se rumeneste.
Pofta buna!
Musaca de cartofi cu carne: Reteta #14
Reteta de: lyana85201
Ingrediente Musaca de cartofi cu carne
1kg cartofi
500g carne tocata
2 cepe
100g cascaval
2 catei de usturoi
100g pasta de tomate (suc de rosii )
un dovlecel
un morcov
100g smantana
3 oua
patrunjel
piper, vegeta.
ulei pt prajit
apa
Mod de preparare Musaca de cartofi cu carne
Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata si se taie rondele. Intr-o tigaie punem uleiul punem ceapa taiata cubulete, o lasam sa se prajeasca f putin, adaugam carnea tocata si putina apa (cantitatea de apa difera in functie de grasimea din carnea tocata)si se lasa aproximativ 20 minute. Se adauga sucul de rosii, usturoiul maruntit, patrunjelul, vegeta si piperul. Se lasa sa fiarba pana seaca acea compozitie. Intr-o cratita sa aseaza un strat de cartofi, apoi amestecul de carne, un alt strat de cartofi, iar deasupra se rade cascaval, se pune dovlecelul si morcovul taiate rondele. Se introduce la cuptor cam 40 minute, dupa care se adauga oul batut si smantana pe deasupra. Se mai lasa vreo 15 minute si este gata.
Pofta buna!
Musaca de cartofi cu cimbru si sos de rosii: Reteta #15
Reteta de: liliandrei
Ingrediente Musaca de cartofi cu cimbru si sos de rosii
4-5 cartofi mari
250 grame carne tocata amestec
cimbru,sare piper
250 ml sos de rosii
1 ceapa
Mod de preparare Musaca de cartofi cu cimbru si sos de rosii
Cartofii se curata, se spala apoi se taie in felii cat mai subtiri, se pun la prajit, atat cat sa se inmoaie.
Ceapa se curata, se spala, o tocam marunt si impreuna cu carnea si condimentele se pune la calit (fara ulei, este suficienta grasimea carnii).
Intr-o tava se pune un strat de cartofi, apoi peste se pune carnea iar un strat de cartofi (carnea sa fie intre 2 straturi de cartofi) se pune peste ele sucul de rosii si se da la cuptor.
Dupa 30-40 min ar trebui sa fie gata,atunci se scoate si se presara parmezam sau cascaval
Pofta buna!
Aceste DOUĂ ZODII respiră UȘURATE după ULTIMA SuperLună plină până în octombrie 2025
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025