Musaca de cartofi: Cele mai bune retete de musaca pentru familia ta - Pagina 3 din 4 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Musaca de cartofi: Cele mai bune retete de musaca pentru familia ta

musaca de cartofi

Musaca de cartofi cu carne de pui: Reteta #9

Reteta de:

Ingrediente Musaca de cartofi cu carne de pui

1 kg  cartofi,

2  buc  piept  pui,

5 cepe,

3  rosii,

2  linguri  pasta  de  tomate,

2  oua,

1  iaurt (150gr),

patrunjel,

ulei

Mod de preparare Musaca de cartofi cu carne de pui

Se  taie cartofii rondele si se  prajesc,  se  toaca  carnea  de  pui  si se  caleste  un pic  impreuna  cu  ceapa,  se  condimenteaza dupa  preferinta. Se   asaza  intr-o  tava un  strat de  cartofi,  se  toarna  compozitia  de   carne  si deasupra  se mai  asaza  alt  strat  de cartofi.  Se taie  rosiile  rondele  si  se  asaza   deasupra, pasta  de  tomate  se   dizova  intr-o  cana  cu  apa  si  se  toarna  peste   musaca.

Se  baga la  cuptor,  si  cu  10  minute  inainte  sa   scoatem  musacaua se   bat  cele  2  oua  cu  iaurtul  si  se  toarna   deasupra. La  sfarsit  se  presara  patrunjel verde.

Pofta buna!

Musaca de cartofi ca la bunica: Reteta #10

Reteta de:

Ingrediente Musaca de cartofi ca la bunica

-7 cartofi medii
-1 kg carne tocata amestec (porc cu vita)
-1 morcov mediu
– 3 linguri smantana dulce
– 1 ou
-30 grame unt
-3 rosii
– 2 cepe mari
-2 linguri bulion
-sare
-piper
-foi dafin, nucsoara dupa gust, ienibahar dupa gust

Pentru sos:
-2 linguri smantana dulce
-50 g cascaval
-150 ml lapte

Mod de preparare Musaca de cartofi ca la bunica

Luati 7 cartofi de marime medie pe care ii spalati si ii puneti la fiert in coaja cu putina sare. Lasati cartofii sa fiarba pana cand putem infige cu usurinta o scobitoare in ei. Opriti apoi focul si lasati putin sa se raceasca.Ttaiati cubulete ceapa si un morcov. Dati prin razatoarea mare un cartof.Intr-o tigaie mai incapatoare, puneti untul la topit si adaugati ceapa tocata. Lasati sa se caleasca usor pana se cand ceapa incepe sa se rumeneasca usor.

Intr-un bol amestecati carnea tocata cu morcovul taiat cu cartoful dat prin razatoare. Adaugati apoi amestecul in tigaie, peste ceapa calita.

Lasati totul la foc mediu si amestecati pentru a omogeniza compozitia. Amestecati continuu pentru a nu se lipi. Dupa aproximativ 15 minute, adaugati foile de dafin, sarea, piperul, nucsoara , ienibaharul si bulionul.Amestecati, puneti capacul si lasati inca aproximativ 20 minute sa se patrunda bine carnea. Intre timp curatati cartofii de coaja. Taiati cartofii felii si asezati-i pe fundul unei tavi care a fost unsa in prealabil cu putin ulei sau cu unt.

Asezati-i astfel incat sa creeze un strat uniform peste care vom aseza carnea.Dupa ce timpul de preparare a compozitiei de carne tocata s-a scurs, stingeti focul si adaugati deasupra 2 linguri de smantana dulce si un ou crud amestecand continuu.Dupa ce ati asezat feliile de cartof fiert in tava, adaugati deasupra carnea tocata si uniformizati.

Deasupra adaugati un alt strat de felii de cartof. Preparati separat un sos alcatuit din cascaval dat prin razatoare amestecat cu 2 linguri de smantana si un pahar de lapte.
Am asezat deasupra stratului de cartofi 3 rosii taiate felii. Turnati deasupra sosul de cascaval si lapte. Incingeti cuptorul. Introduceti tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 minute.

Pofta buna!

Musaca de cartofi: Reteta #11

Reteta de:

Ingrediente Musaca de cartofi

-1 kg cartofi
-800 gr carne
-2 cepe potrivite
-200 ml suc de rosii
-1 ou
-1 lingura de unt
-sare, piper
-patrunjel verde

Mod de preparare Musaca de cartofi

Punem cartofii la fiert in coaja dupa ce i-am spalat bine. Intre timp pregatim umplutura: tocam ceapa marunt si o punem la calit in doua linguri de ulei.
Cand a devenit sticloasa, adaugam carnea tocata si lasam la foc domol pana scade bine. Se potriveste cu sare si piper dupa gust. Dupa ce s-a calit bine carnea se da deoparte, si se lasa un pic la racit, apoi se adauga un ou batut si patrunjelul tocat.
Cartofii se curata si se dau prin masina de tocat. Piureul rezultat se amesteca cu untul si un praf de sare.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt se pune un strat de cartofi,umplutura si apoi restul de cartofi. Se toarna deasupra sosul de rosii si se da la cuptor la foc mic. Se scoate cand devine usor rumenie la suprafata.

Pofta buna!

Musaca de cartofi cu carne de porc: Reteta #12

Reteta de:

Ingrediente Musaca de cartofi cu carne de porc

– 500 g carne tocata (porc sau vita);
– 1 kg cartofi;
– 250 g bulion
– patrunjel verde
– ceapa – 3 buc;
– 200 g smantana;
– ulei;
– piper si sare (dupa gust);
– 2 oua;
– cascaval.

Mod de preparare Musaca de cartofi cu carne

Cartofii se fierb in coaja circa 10 minute. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga carnea si se caleste bine, se adauga si bulionul, apoi se adauga sare, piper si se lasa sa se raceasca. Se adauga verdeata tocata si condimentele. Se ia un vas termorezistent, si se vor aseza alternativ cartofii si carnea, un strat cu ouale batute si smantana. Musacaua va sta in cuptor apoi aproximativ 30 de minute, timp in care se va rumeni frumos.

Cand este gata se presara cascavalul ras si patrunjel verde.
Se poate sevi cu castraveti murati.

Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 07/12/2023