Musaca de cartofi cu carne de pui: Reteta #9
Reteta de: cristina123
Ingrediente Musaca de cartofi cu carne de pui
1 kg cartofi,
2 buc piept pui,
5 cepe,
3 rosii,
2 linguri pasta de tomate,
2 oua,
1 iaurt (150gr),
patrunjel,
ulei
Mod de preparare Musaca de cartofi cu carne de pui
Se taie cartofii rondele si se prajesc, se toaca carnea de pui si se caleste un pic impreuna cu ceapa, se condimenteaza dupa preferinta. Se asaza intr-o tava un strat de cartofi, se toarna compozitia de carne si deasupra se mai asaza alt strat de cartofi. Se taie rosiile rondele si se asaza deasupra, pasta de tomate se dizova intr-o cana cu apa si se toarna peste musaca.
Se baga la cuptor, si cu 10 minute inainte sa scoatem musacaua se bat cele 2 oua cu iaurtul si se toarna deasupra. La sfarsit se presara patrunjel verde.
Pofta buna!
Musaca de cartofi ca la bunica: Reteta #10
Reteta de: mysweetdream
Ingrediente Musaca de cartofi ca la bunica
-7 cartofi medii
-1 kg carne tocata amestec (porc cu vita)
-1 morcov mediu
– 3 linguri smantana dulce
– 1 ou
-30 grame unt
-3 rosii
– 2 cepe mari
-2 linguri bulion
-sare
-piper
-foi dafin, nucsoara dupa gust, ienibahar dupa gust
Pentru sos:
-2 linguri smantana dulce
-50 g cascaval
-150 ml lapte
Mod de preparare Musaca de cartofi ca la bunica
Luati 7 cartofi de marime medie pe care ii spalati si ii puneti la fiert in coaja cu putina sare. Lasati cartofii sa fiarba pana cand putem infige cu usurinta o scobitoare in ei. Opriti apoi focul si lasati putin sa se raceasca.Ttaiati cubulete ceapa si un morcov. Dati prin razatoarea mare un cartof.Intr-o tigaie mai incapatoare, puneti untul la topit si adaugati ceapa tocata. Lasati sa se caleasca usor pana se cand ceapa incepe sa se rumeneasca usor.
Intr-un bol amestecati carnea tocata cu morcovul taiat cu cartoful dat prin razatoare. Adaugati apoi amestecul in tigaie, peste ceapa calita.
Lasati totul la foc mediu si amestecati pentru a omogeniza compozitia. Amestecati continuu pentru a nu se lipi. Dupa aproximativ 15 minute, adaugati foile de dafin, sarea, piperul, nucsoara , ienibaharul si bulionul.Amestecati, puneti capacul si lasati inca aproximativ 20 minute sa se patrunda bine carnea. Intre timp curatati cartofii de coaja. Taiati cartofii felii si asezati-i pe fundul unei tavi care a fost unsa in prealabil cu putin ulei sau cu unt.
Asezati-i astfel incat sa creeze un strat uniform peste care vom aseza carnea.Dupa ce timpul de preparare a compozitiei de carne tocata s-a scurs, stingeti focul si adaugati deasupra 2 linguri de smantana dulce si un ou crud amestecand continuu.Dupa ce ati asezat feliile de cartof fiert in tava, adaugati deasupra carnea tocata si uniformizati.
Deasupra adaugati un alt strat de felii de cartof. Preparati separat un sos alcatuit din cascaval dat prin razatoare amestecat cu 2 linguri de smantana si un pahar de lapte.
Am asezat deasupra stratului de cartofi 3 rosii taiate felii. Turnati deasupra sosul de cascaval si lapte. Incingeti cuptorul. Introduceti tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 minute.
Pofta buna!
Musaca de cartofi: Reteta #11
Reteta de: Laly
Ingrediente Musaca de cartofi
-1 kg cartofi
-800 gr carne
-2 cepe potrivite
-200 ml suc de rosii
-1 ou
-1 lingura de unt
-sare, piper
-patrunjel verde
Mod de preparare Musaca de cartofi
Punem cartofii la fiert in coaja dupa ce i-am spalat bine. Intre timp pregatim umplutura: tocam ceapa marunt si o punem la calit in doua linguri de ulei.
Cand a devenit sticloasa, adaugam carnea tocata si lasam la foc domol pana scade bine. Se potriveste cu sare si piper dupa gust. Dupa ce s-a calit bine carnea se da deoparte, si se lasa un pic la racit, apoi se adauga un ou batut si patrunjelul tocat.
Cartofii se curata si se dau prin masina de tocat. Piureul rezultat se amesteca cu untul si un praf de sare.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt se pune un strat de cartofi,umplutura si apoi restul de cartofi. Se toarna deasupra sosul de rosii si se da la cuptor la foc mic. Se scoate cand devine usor rumenie la suprafata.
Pofta buna!
Musaca de cartofi cu carne de porc: Reteta #12
Reteta de: Doldoran Corina
Ingrediente Musaca de cartofi cu carne de porc
– 500 g carne tocata (porc sau vita);
– 1 kg cartofi;
– 250 g bulion
– patrunjel verde
– ceapa – 3 buc;
– 200 g smantana;
– ulei;
– piper si sare (dupa gust);
– 2 oua;
– cascaval.
Mod de preparare Musaca de cartofi cu carne
Cartofii se fierb in coaja circa 10 minute. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga carnea si se caleste bine, se adauga si bulionul, apoi se adauga sare, piper si se lasa sa se raceasca. Se adauga verdeata tocata si condimentele. Se ia un vas termorezistent, si se vor aseza alternativ cartofii si carnea, un strat cu ouale batute si smantana. Musacaua va sta in cuptor apoi aproximativ 30 de minute, timp in care se va rumeni frumos.
Cand este gata se presara cascavalul ras si patrunjel verde.
Se poate sevi cu castraveti murati.
Pofta buna!
Aceste DOUĂ ZODII respiră UȘURATE după ULTIMA SuperLună plină până în octombrie 2025
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025