Mihaela Bilic dezvaluie de ce ne plac alimentele dulci, grase sau sarate! Cum se face ca tot ce ne place ne pune silueta in pericol?
„Daca e dulce, gras sau sarat e bun! Fiecare avem o preferinta alimentara, o slabiciune pentru un produs, un fel de mancare caruia nu-i putem rezista. Exista alimente de rasfat, de sarbatoare, de alinat amarul, de indus stare de bine.
Exista produse tabu de care preferam sa ne ferim, sa le le tinem la distanta, tocmai pentru ca ne ispitesc intr-un mod greu de controlat, ne pun vointa la grea incercare.
Coincidenta sau nu, aceste alimente sunt in majoritatea cazurilor dulci, prajite/grase sau sarate. Cum se face ca tot ce ne place ne pune silueta in pericol? De ce nu avem fantezii cu morcovi si frunze de spanac? De ce subconstientul nostru viseaza doar la ciocolata, inghetata, cascaval si chipsuri?
Cati dintre noi aleg spontan sa rontaie rosii cherry in loc de covrigei, napolitane sau fistic?
Natura nu e absurda, instinctele noastre sunt bune, doar vremurile in care traim sunt gresite:) E normal sa vrem dulce pentru ca glucoza este hrana preferata a creierului. E firesc sa ne placa grasimile pentru ca au cea mai mare concentratie de calorii, energia pe care o contin asigura supravietuirea pe termen lung. Iar sarea e vitala, fara ea inima nu bate, apa nu sta in celule…ne deshidratam, murim.
Citeste continuarea pe CAPLIMPEDE.RO.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?