Dieta antiîmbătrânire. Ce să mănânci ca să fii tânăr şi in formă! - Pagina 2 din 4 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Dieta antiîmbătrânire. Ce să mănânci ca să fii tânăr şi in formă!

dieta antiîmbătrânire - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - food-1725992_1920

Diete sănătoase: Principiile dietei antiîmbătrânire

Cum spuneam la început, să ţii o dietă antiîmbătrânire presupune să-ţi reduci aportul de calorii cu 30-50%, fără să neglijezi cantitatea de vitamine, minerale şi alţi nutrienţi necesari de care organismul are nevoie. Dacă studiile pe animale certifică o creştere a speranţei de viaţă cu 30-50%, la oameni această creştere este de maximum 30%.

Alimentele pe care ar trebui să le mănânci în cadrul acestei diete sunt fructele, legumele, peştele, soia, produsele lactate scăzute în grăsimi sau fără grăsimi, nuci, alune, avocado, ulei de masline. Se bea apă, ceai verde sau negru.

Trecerea de la un regim alimentar “normal” la dieta antiîmbătrânire se poate face rapid sau treptat. Dacă vrei să urmezi gradat această dietă, trebuie să fii atent la câţiva paşi:

– în prima săptămână se consumă o singură masă bogată în nutrienţi. Se creşte cu încă o masă în fiecare săptămână, astfel încât la finalul a şapte săpămani să ai câte o masă bogată în nutrienţi în fiecare zi. Celalte mese trebuie să fie scăzute în calorii, cu alimente sănătoase, fără a exista vreo limită asupra cantităţii.

– după două luni, cei care urmează această dietă trebuie să mănânce numai alimente scăzute în calorii şi bogate în nutrienţi la toate mesele.

Cercetătorii spun că o tranziţie îndelungată de unu-doi ani de la un regim obişnuit la dieta antiîmbătrânire nu-şi mai produce efectele, ci dimpotrivă, poate micşora speranţa de viaţă.

Diete sănătoase: Cum acţionează dieta antiîmbătrânire

Deşi nu se ştie exact cum acţionează consumul redus de calorii asupra speranţei de viaţă, cercetătorii spun că acest aport scăzut de calorii protejează ADN-ul, crescând numărul enzimelor care contribuie la repararea lui. De asemenea, reduce numărul potenţialelor gene cancerigene. Alte teorii susţin că aportul scazut de calorii reduce producţia de radicali liberi, molecule nestabile care atacă moleculele sănătoase şi stabile din organism. De asemenea, aportul scăzut de calorii contribuie la întărirea sistemului imunitar, ceea ce contribuie la o încetinire a fenomenului de îmbătrânire.

Te mai poate interesa si Ce se intampla daca folosesti plante aromatice in dieta? Vezi efectul WOW de slabire

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 30/08/2021